Torsdagen den 28 oktober 2021 - klockan 06:05
Förstasidan
Artiklar
« Föreg. Nästa »


Tipsa en vän om denna artikel:
Till:
Från:

Arenor som förenar


Hedda Nylin 2018-11-14

Övre bilden från vänster: Majid, Hassan, Ali, Catarina
Övre bilden från vänster: Majid, Hassan, Ali, Catarina


Angeredswebben intervjuade några elever från Sprint som är med i projektet Arenor som förenar om deras upplevelse kring projektet och vad det innebär.

Arenor som förenar är ett projekt som Angeredsgymnasiet sprint PEPPAR har tillsammans med IK Sävehof (officiell) och Skanska Sverige. Det är 60 elever totalt som är med ifrån Angeredsgymnasiet. De träffade ungdomar från Partillegymnasiet som läser handboll på schemat och dem är också med i projektet.

Vad tycker ni om projektet?

Väldigt bra och spännande. Det var bra för att man får använda hela kroppen och man får träffa många nya människor. När man får träffar nya människor blir man glad. Efter att man spelat handboll så sover man bra under natten.


Vad tycker ni om handboll?

Handbollen har varit roligare än förväntat. Man får kämpa mycket och genom att man kämpar så känner man att allting är möjligt och att man kan nå sina mål. Det var både roligt att titta på handboll och att spela. Jag hade inte spelat handboll innan men det har varit roligt och man blir riktigt trött efteråt.


Hur var de första dagarna i projektet?

Första dagen i projektet var vi i Partille och tittade på handboll. Andra dagen fick vi spela handboll i Angereds Arena och landslagsspelarna lärde oss hur man skulle göra.


Hur är det att träffa kända handbollsspelare?

Det var roligt att träffa landslagsspelare och det fick míg att känna mig både positiv och glad och det fick mig att vilja bli och kämpa som dem. Det är bra att träffa landslagsspelare för då kan man se att det finns många olika möjligheter inför framtiden och att landslagsspelarna är en bra inspiration.


Vad tror ni att projektet kan leda till?

Vi kommer att lära oss att spela handboll. När man spelar måste man vara väldigt fokuserad och man får lära sig handbollsregler.


Vad är det som är roligast med projektet?

Man träffar andra människor och pratar.

Det var också roligt att se damerna spela handboll. Det var en bra idrottshall och de människor som jobbade där var jättetrevliga.


Varför tror ni att det är ett sådant här projekt på Angeredsgymnasiet?

Jag tror att lärarna tänker att eleverna ska träffa nya personer, umgås och prata och till exempel spela handboll och göra en aktivitet tillsammans.


Varför tror ni att Skanska och Sävehof är med i projektet?

Sävehof vill lära ut handboll och sprida sporten vidare och att handbollen bli lika stor som fotbollen i framtiden. Skanska byggde arenorna. 

 

Tipsa en vän     Skriv utSök Sökhjälp

Publicerade
Arkiv

Tipsa redaktionen
Skicka bildinsändare
Skicka insändare

MATSEDEL

KALENDER

Det finns inga kommande händelser i kalendern.


Riksgymnasiet

Angeredsgymnasiet

Angeredswebben
Ansvarig utgivare:   Patrick Gladh
Webmaster:   Rickard Strid
Redaktion:   Anita, Sadia, Fadak, Emil, Sofia, David, James, Liana, Wilma, Tahereh, Hanna, Olle, Arieg, Aida, Hedda, Hedda, Zeinab , Torbjörn, Klara