Tisdagen den 27 september 2022 - klockan 23:22
Förstasidan
Artiklar
« Föreg. Nästa »


Grattis till vinsten!

Julia tog hem guldet i Göteborg Open


Hedda Nylin 2018-11-28

Julia Claesson
Julia Claesson

Göteborg Open är Sveriges största bredd-och rekryteringstävling i parasport. Detta är en tävling för barn och ungdomar med funktionsnedsättning som hålls i Prioritet Serneke Arena. Tävlingen ägde rum 23-25 november 2018.


Julia Claesson från Riksgymnasiet år fyra har varit med i Göteborg Open och tävlade i sporten sextio meter manuell rullstol. Hon tog hem guldet. Julia berättar att hon deltagit i tävlingen två gånger tidigare och då tävlade hon i sextio meter, parallellslalom och hon har även tävlat i boccia tidigare.
Sammanlagt har hon varit med och tävlat i tre olika sporter under årens lopp. Hon säger att det har varit kul att vara med i Göteborg Open och hon kan rekommendera till andra att vara med. Det var ungefär femton stycken som deltog i tävlingen sextio meter rullstol i år och åldrarna varierade mellan tretton till tjugo år, berättar Julia. Tävlingen gick ut på att man kör två omgångar och ska köra på så lika tid så möjligt i båda omgångarna. Varje deltagare tävlar mot sin egen tid. Julia berättar att hon inte tränat inför tävlingen utan att hennes taktik var att köra så snabbt så möjligt.


Tipsa en vän     Skriv utSök Sökhjälp

Publicerade
Arkiv

Tipsa redaktionen
Skicka bildinsändare
Skicka insändare

MATSEDEL

KALENDER

Det finns inga kommande händelser i kalendern.


Riksgymnasiet

Angeredsgymnasiet

Angeredswebben
Ansvarig utgivare:   Patrick Gladh
Webmaster:   Rickard Strid
Redaktion:   Anita, Sadia, Fadak, Emil, Sofia, David, James, Liana, Wilma, Tahereh, Hanna, Olle, Arieg, Aida, Hedda, Hedda, Zeinab , Torbjörn, Klara