Lördagen den 30 september 2023 - klockan 05:52
Förstasidan
Artiklar
« Föreg. Nästa »

Minneslunden- 20 år sedan brandkatastrofen

Minneslunden- 20 år sedan brandkatastrofen


Hedda Nylin 2018-09-26


Minneslunden är till minne av de 63 ungdomar som omkom vid brandkatastrofen 29-30 oktober 1998.

Minneslunden är till minne av de 63 ungdomar som omkom vid brandkatastrofen 29-30 oktober 1998  Minneslunden kunde byggas tack vare insamlade pengar från företag och privatpersoner. Efter att insamlingen hade pågått i två dagar hade det kommit in 70 000 kr. Minneslunden var öppen för eleverna och för andra exempelvis anhöriga. När minneslunden kom till byggdes en liten damm med 63 stenar i. En sten för varje ungdom som dog i brandkatastrofen. Mitt emot dammen står en större sten med ett litet vattenfall som strilar från toppen. Minneslunden kom till efter ett förslag från elever på Angeredsgymnasiet. Den ligger mellan A och B korridoren.

 

 Jag har intervjuat Kenneth "Kexan" Eriksson angående minneslunden. Kenneth är lärare på skolan och har verkat på skolan sedan 1986. 

Han säger att det finns möjlighet att gå in i minneslunden men då måste man prata med vaktmästarna först och så öppnar de. Just nu ser inte minneslunden särskild välskött ut.

Alla visste om den just när det hade hänt. Det finns inte många elever och personal här som har så stor relation till branden längre. 
Kenneth tänker att man skulle kunna sätta en skylt i entrén där det står var minneslunden finns och varför den finns. Han säger också att det kanske är så att folk tycker att “let bygones be bygones”, det som har varit har varit.


Minneslunden planeras att rustas upp inför 20-årsdagen i höst.
Enligt Roger Bloom som är enhetschef på skolan äger lokalförvaltningen ytan och det är dem som planerar och förvaltar platsen. Det är just nu inte färdigställt hur 20-årsdagen kommer uppmärksammas. Minneslunden är ingen anmäll plats så om man vill gå dit får man prata med rektor, sedan kan vaktmästarna öppna. 


Tipsa en vän Skriv utSök Sökhjälp

Publicerade
Arkiv

Tipsa redaktionen
Skicka bildinsändare
Skicka insändare

MATSEDEL

KALENDER

Det finns inga kommande händelser i kalendern.


Riksgymnasiet

Angeredsgymnasiet

Angeredswebben
Ansvarig utgivare:   Patrick Gladh
Webmaster:   Rickard Strid
Redaktion:   Anita, Sadia, Fadak, Emil, Sofia, David, James, Liana, Wilma, Tahereh, Hanna, Olle, Arieg, Aida, Hedda, Hedda, Zeinab , Torbjörn, Klara