Torsdagen den 28 oktober 2021 - klockan 06:29
Förstasidan
Artiklar
« Föreg. Nästa »


Val till ungdomsfullmäktige
Rösta på din representant


Sofia Bergman 2018-11-08

Danyah Sharif tycker skoluniform och skolresor är viktiga frågor.
Bild:Privat bild
Danyah Sharif tycker skoluniform och skolresor är viktiga frågor.

Fredagen den 9 november startar valet till Ungdomsfullmäktige och pågår fram till den 20 november. Nu uppmanas unga i Göteborg i åldrarna 13-17 år att delta med sin röst.

Angeredswebben Intervjuade Danyah Sharif om ungdomsfullmäktigevalet. Danyah ger ett seriöst intryck och är tydlig med vad hon vill. Nyckelfrågorna är för henne skoluniform och skolresor. Skoluniformen skapar bland annat tillhörighet och förebygger mobbing baserat på klädstil, menar Danyah. Skolresor är viktigt för nya intryck och komma upp från skolbänken. Ungdomsfullmäktige ser Danyah som en möjlighet att påverka och lära sig och andra ny kunskap. 

Valet pågår mellan 9 och 20 november. ALLA som är skrivna i Göteborg och ännu inte fyllt 18 år får rösta. Man röstar på länken

https://www5.goteborg.se/UngdomsFullm/Portal_UngdomsFullm.nsf/Startsida?OpenForm

och då i sitt valdistrikt. Det vill säga angeredsborg kan rösta på Danya Sharif, som är kandidat för Angered. Andra röstar på andra kandidater.

Angeredsgymnasiet har historiskt högt valdeltagande bland gymnasieskolorna - och har under 2018 haft tre av totalt 80 platser i Ungdomsfullmäktige genom Vanessa Redzep, Nermin Abdullatif och Kabas Al Shimmari som alla går i EK2.

Under nästa vecka kommer Elevkåren att stötta Danyah i hennes kampanj - så att vi återigen får ett högt valdeltagande.
Tipsa en vän     Skriv utSök Sökhjälp

Publicerade
Arkiv

Tipsa redaktionen
Skicka bildinsändare
Skicka insändare

MATSEDEL

KALENDER

Det finns inga kommande händelser i kalendern.


Riksgymnasiet

Angeredsgymnasiet

Angeredswebben
Ansvarig utgivare:   Patrick Gladh
Webmaster:   Rickard Strid
Redaktion:   Anita, Sadia, Fadak, Emil, Sofia, David, James, Liana, Wilma, Tahereh, Hanna, Olle, Arieg, Aida, Hedda, Hedda, Zeinab , Torbjörn, Klara