Lördagen den 30 september 2023 - klockan 05:15
Förstasidan
Artiklar
« Föreg. Nästa »

Den stora dagen är här!

Den stora dagen är här!


Arieg Mussa 2019-05-22

Bild:Rickard Strid

Den 29 maj är det den stora dagen för de som tar studenten. Angeredwebben har intervjuat Mia Brkic som är studentgeneral om hur dagen kommer att se ut. 


 

Eleverna kommer till skolan ca. 8:45. Då samlas de i sina hemklassrum som mentorerna har gjort studentfina. Mentorerna ansvarar för det som händer i klassrummen. Det brukar vara olika typer av aktiviteter som lekar och prisutdelningar av olika slag. Det brukar även förekomma en hel del hejdå- och tacktal som hålls av både lärare och studenter.

När man har samlats i sina klassrum med sina mentorer och hållit hejdå och tacktalen, så kommer klassen ta sig till en lokal där fotografering kommer ske. Det kommer tas både gruppbild på hela klassen, samt porträttbilder. Bilderna kommer hem till dig, du väljer vilka du vill behålla och då är det dem du betalar för, resten av bilderna skickar man tillbaka.

Efter fotograferingen så går man till skolmatsalen. Där kommer studenterna få äta en 3-rätters under tiden de får ta del av skolbandets underhållning. Under lunchen, som är ca. 1h 30min, så kommer det hållas tal, bjudas på sång och delas ut stipendium. Hur många som kommer delas ut har vi inte fått information om ännu. Här kan man läsa information om vilka stipendier som är med, hur mycket pengar som finns i varje stipendium som delas ut: http://www.angeredsutmaningen.se/stipendier.html.


OBS! Innan man tar sig till skolmatsalen så samlas alla visselpipor, och annat som kan föra oväsen in av mentorerna. Detta får man tillbaka när man går tillbaka till sina respektive klassrum efter lunchen så att man kan ha det till utspringet. Under lunchen får alla studenterna bara njuta av de sista minuterna tillsammans på Angeredgymnasiet.
Tipsa en vän Skriv utSök Sökhjälp

Publicerade
Arkiv

Tipsa redaktionen
Skicka bildinsändare
Skicka insändare

MATSEDEL

KALENDER

Det finns inga kommande händelser i kalendern.


Riksgymnasiet

Angeredsgymnasiet

Angeredswebben
Ansvarig utgivare:   Patrick Gladh
Webmaster:   Rickard Strid
Redaktion:   Anita, Sadia, Fadak, Emil, Sofia, David, James, Liana, Wilma, Tahereh, Hanna, Olle, Arieg, Aida, Hedda, Hedda, Zeinab , Torbjörn, Klara