Fredagen den 17 september 2021 - klockan 21:27
Förstasidan
Artiklar
« Föreg. Nästa »


Tipsa en vän om denna artikel:
Till:
Från:

“Alla har rätt att funka olika”
Riksgymnasiet skramlar för Musikhjälpen


Wilma Frost 2018-10-23

Fr. v. Vendela, Sofia, Wilma och Alice har varit med och planerat Riksgymnasiets insamling till årets upplaga av Musikhjälpen.
Bild:Rickard Strid
Fr. v. Vendela, Sofia, Wilma och Alice har varit med och planerat Riksgymnasiets insamling till årets upplaga av Musikhjälpen.

På riksgymnasiet i Göteborg ska det startas en insamling, i samband med årets tema på musikhjälpen. Temat för årets musikhjälpen är “ att alla har rätt att funka olika”

Vi på Angeredswebben har intervjuat Paul Nemorin som jobbar som elevassistent på skolan, för att ta reda på mer om projektet med insamlingen. Eleverna på riksgymnasiet är många elever med olika funktionsnedsättningar, och att alla har rätt att funka olika är en viktig fråga för många utav eleverna.

Riksgymnasiets insamling på Musikhjälpen hittar ni här.

Hur kom du på denna idèn med att starta en insamling till Musikhjälpen?

- Det var så här att min bror smsade mig på morgonen, efter att musikhjälpens tema hade släppts. Då så satt jag mig och kollade på musikhjälpens hemsida, jag  kände att det här passar ju mitt jobb perfekt, eftersom eleverna som vi arbetar med har funktionsnedsättningar. Musikhjälpens insamling är riktad till folk som har funktionsnedsättningar. Så då tog jag med mig det här till jobbet, så var bollen i rullning.

Vad innebär Musikhjälpen och vad gör dom?
- Musikhjälpen är en del av Radiohjälpen. Dom samlar in pengar till olika ändamål. Det kan vara mot fattigdom eller i det är fallet för personer med funktionsnedsättningar. Dom vill göra det bättre för olika grupper i världen.


Hur arbetar Musikhjälpen och vad är deras syfte?

- Musikhjälpen är en organisation som har blivit jättestor i Sverige. Programledarna sitter i sin bur en vecka, kändisar kommer dit och gör vissa saker helt gratis bara för att få in pengar till årets tema. Jag tycker att dom gör ett suveränt jobb.


Var i år ska Musikhjälpen hållas? 

- Det kommer att vara i Lund och informationen om programledarna har dom inte släppt än. Det kommer dom göra i mitten på november och i samband med det kommer vi släppa en video, som är ytterligare en del av vår insamling.


Paul Nemorin, initiativtagaren till Riksgymnasiets insamling.
Bild:Rickard Strid & Wilma Frost
Paul Nemorin, initiativtagaren till Riksgymnasiets insamling.

Vad är målet med insamlingen?
- Målet för mig var att ni skulle få göra någonting tillsammans, där vi känner att "shit nu bidrar vi till någonting och hjälper andra i vår situation men som har det mycket värre än vad vi har", och att hela Angeredsgymnasiet gör någonting för andra.


Vem/vilka ska arbeta med insamlingen?

- Det är Wilma, Semi, Alice, Sofia och Vendela. Och sen jag och Rickard som kommer ingå i en arbetsgrupp. Vad vi kommer fram till vet vi inte än.


Vad hoppas du att vi får ut utav insamlingen?
   
- Jag hoppas  att vi får in mycket pengar. Det skulle vara jättekul, sen vad mycket pengar är kan man ju diskutera. Men några tusen iallafall. Sen att vi kan åka ner till Lund och kanske ta oss hela vägen in i buren. Det hade varit superkul och berätta om vår verksamhet, varför vi har samlat in pengar och vad ni gjort tillsammans.


Kan man bidra till Musikhjälpen på något sätt?  Hur då i så fall?
- Man kan bidra på många sätt, vi kommer starta en egen insamling, sen har Musikhjälpen en egen insamling så att det kommer finnas många olika parallella insamlingar. En annan sak man kan göra för att bidra är att önska låtar som kostar en slant, dom pengarna går till musikhjälpens ändamål.


Vad är temat?
- Temat är “Alla har rätt att funka olika” och riktar sig till barn med funktionsnedsättningar i u- länder. För att tala klarspråk så har dom inte samma förutsättningar, som vi med funtonsnedsättningar i I- länder. Dom får inte gå i skolan, ingen assistans, ingen habilitering och dom existerade inte i deras värld. Med hjälp av Musikhjälpens alla bidrag kommer många att få det bättre och kunna vara en del av samhället. Oftast göms dom undan i sina hem, man ser dom inte på gatan, det är tragiskt!

Riksgymnasiets insamling på Musikhjälpen hittar ni här.


Tipsa en vän     Skriv utSök Sökhjälp

Publicerade
Arkiv

Tipsa redaktionen
Skicka bildinsändare
Skicka insändare

MATSEDEL

KALENDER

Det finns inga kommande händelser i kalendern.


Riksgymnasiet

Angeredsgymnasiet

Angeredswebben
Ansvarig utgivare:   Patrick Gladh
Webmaster:   Rickard Strid
Redaktion:   Anita, Sadia, Fadak, Emil, Sofia, David, James, Liana, Wilma, Tahereh, Hanna, Olle, Arieg, Aida, Hedda, Hedda, Zeinab , Torbjörn, Klara