Fredagen den 17 september 2021 - klockan 21:06
Förstasidan
Artiklar
« Föreg. Nästa »


Kulturatom är där för dig!


Ibrahim Abdullahi Warsame 2018-10-30

<span id=\
Bild:Ibrahim Abdullahi Warsame
Lars Eriksson en av verksamhetsledarna på Kulturatom

Kulturatom har funnits i Angered sedan 2001 och Kulturatom ligger i samma byggnad som Angeredsgymnasiet.

Angeredswebben har intervjuat Lars Eriksson en av verksamhetsledarna på Kulturatom för att ta reda på mer om deras verksamhet. Jag frågade Lars om aktiviteter, resurser och anpassningar.


Kulturatom får sina pengar från resursnämnden som är en del av Göteborgs stad. De får 4,7 miljoner varje år. Kulturatom har verksamhet för ungdomar från 16 till 20 år. Kulturatom ingår i ungdomssatsningar över hela staden. Där ingår t.ex. Bergsjön, Kortedala och Frölunda. Ungdomarna kommer med förslag på  arrangemang och Kulturatom stödjer ungdomarna i det. Kulturatom har bra personal, säkerhet och utrustning. Om det inte finns pengar eller en lokal så försöker dom lösa det eller så skickas ungdomarna vidare till andra verksamheter för att kunna utföra aktiviteterna dom vill göra. Det kan också vara så att om aktiviteten inte finns eller om det är för långt att åka så försöker dom starta upp den.


Aktiviteterna som för närvarande finns är DJ-kurs, studioinspelning där man spelar in musikvideos och musik. Ungdomar kommer till Kulturatom för att öva på sin sång/rap och träna på piano. Tidigare år har dom haft trummisar. Aktiviteterna som finns är inte helt anpassade för RG-elever men man försöker anpassa dom så gott som det går. Man försöker anpassa lokalerna så alla kan komma in.


Alla är hjärtligt välkomna att besöka Kulturatom.  

 

Tipsa en vän     Skriv utSök Sökhjälp

Publicerade
Arkiv

Tipsa redaktionen
Skicka bildinsändare
Skicka insändare

MATSEDEL

KALENDER

Det finns inga kommande händelser i kalendern.


Riksgymnasiet

Angeredsgymnasiet

Angeredswebben
Ansvarig utgivare:   Patrick Gladh
Webmaster:   Rickard Strid
Redaktion:   Anita, Sadia, Fadak, Emil, Sofia, David, James, Liana, Wilma, Tahereh, Hanna, Olle, Arieg, Aida, Hedda, Hedda, Zeinab , Torbjörn, Klara