Söndagen den 11 juni 2023 - klockan 02:50
Förstasidan
Artiklar
« Föreg. Nästa »


DANSFÖRENINGEN SPRÅNG


Sofia Bergman 2018-11-22

Bild:Med tillstånd lånad bild
Linda Wardal är en av danslärarna på föreningen Språng


Jag älskar att dansa. En dag kom det en dansgrupp till min skola när jag gick i åttan. De kallades för Spinn men nu heter dem Språng. Jag har intervjuat en av danslärarna och ställt några frågor om föreningen. De dansar alternativ dans.

 

Det finns många olika dansgrupper runt om i landet och många är dom duktiga på sina danser,  men det finns inte så många som dansföreningen Språng som har specialiserat sig inom alternativ dans. Alternativ dans är att man får dansa lite som man vill och man får välja olika dansstilar och blanda ihop dem under samma pass. “Vi har funnits sedan 2015” säger Linda Wardal som är ledare för grupperna. Alla kan dansa hos oss vare sig man har en funktionsuppsättning eller inte.

Just nu har vi åldrarna fyra till trettio och det brukar vara olika åldrar här i våra grupper. Vi är tre dansledare som jobbar här; Jenny, jag och Anna. Vi har flera danslärare som brukar vara med ibland men dem är inte permanenta. Vi dansar till musik med olika genrer, både instrumental musik och musik med sång. Det kan vara pop, elektronisk musik eller annat spännande. Ofta brukar vi dansa till moderna låtar som de flesta känner igen. Vi är som mest tolv dansare i varje grupp med blandat tjejer och killar. “Dans är vår specialitet och det är det enda vi håller på med här", säger Linda.

- Vi brukar alltid börja lektionen på ett dansschema där det står med hjälp av bilder vad vi ska göra under passet. Gruppen ställer sig i en halvcirkel runt schemat, sedan börjar uppvärmningen. Därefter brukar vi  dansa från ena sidan av rummet till det andra. På slutet har vi ibland en koreografi som är en dans vi tränar på nästan varje gång vi dansar och avslutar det hela med hand-dansen då allas kreativa sidor får lov att komma fram.

“Vi har 1-2 uppvisningar per år, Spinnunga som är en annan förening här har fler. Danslektionerna brukar vara en timme långa”, berättar Linda.

Danslokalen finns på Järntorget. Byggnaden ligger på Mellangatan 1B.Mer information: http://danskompanietspinn.se/om-spinn/

 

Tipsa en vän Skriv utSök Sökhjälp

Publicerade
Arkiv

Tipsa redaktionen
Skicka bildinsändare
Skicka insändare

MATSEDEL

KALENDER

Det finns inga kommande händelser i kalendern.


Riksgymnasiet

Angeredsgymnasiet

Angeredswebben
Ansvarig utgivare:   Patrick Gladh
Webmaster:   Rickard Strid
Redaktion:   Anita, Sadia, Fadak, Emil, Sofia, David, James, Liana, Wilma, Tahereh, Hanna, Olle, Arieg, Aida, Hedda, Hedda, Zeinab , Torbjörn, Klara