Fredagen den 30 juli 2021 - klockan 04:14
Förstasidan
Artiklar
« Föreg. Nästa »


Smaskigt resultat för sprintelever på UF-mässan!


Anton Bäck 2018-04-18

Några av eleverna som arbetat med projektet
Bild:Rickard Strid
Några av eleverna som arbetat med projektet

I början av mars gick UF-mässan på Svenska Mässan i Göteborg av stapeln. Ett gäng från Sprint sålde slut på sin produkt i form av en receptbok. Vi har intervjuat dem.  


Projektet All In är ett samverkansprojekt mellan Ung företagsamhet och Drivhuset som finansieras av Stenastiftelsen. Projektet startades för att integrera nyanlända i det svenska samhället och utbilda inom entreprenörskap. De har i samarbete med Angeredsgymnasiets Språkintroduktion utvecklat receptboken.


På första uppslaget står följande: “Något som förenar alla människor är deras förhållande till mat och särskilt den mat som kommer ifrån ens hemland. Den enkla frågan, “vilken är din favoriträtt?” kan skapa möten och förståelse människor emellan.”


Zikyiya Mohammadi, Sajjad Ali Zada från Afghanistan, Maryan Ali Abdi kommer från Somalia har, tillsammans med flera elever från Sprint  startat ett företag vars affärsiidé är att sälja kokböcker med recept från många olika länder. Till exempel från Somalia, Italien, Spanien och ytterligare 11 nationer.


 

 

Bilder från mässan
Bilder från mässan

Deras receptbok har fått många att bli intresserade. Försäljningen gick bra, Man sålde 100 exemplar av boken under ungefär 7 timmar på mässan.

Intrycken från mässan, alla möten med kunder men även andra företag har varit nyttigt för utvecklingen av deras egna företag. Alla i gruppen tycker även att deras språkliga kunskaper blivit bättre tack vare UF-mässan. De har fått många nya idéer och ser att alla människor är bra på olika saker.

Nästa steg för företaget är att man vill nå ut till folket i närområdet genom att sälja på torget. Vi kommer att följa upp försäljningen framöver.


Ta chansen att köpa denna unika receptbok med mat från olika kulturer, ett exemplar kostar 30 kr, väl värt priset.


Tipsa en vän     Skriv utSök Sökhjälp

Publicerade
Arkiv

Tipsa redaktionen
Skicka bildinsändare
Skicka insändare

MATSEDEL

KALENDER

Det finns inga kommande händelser i kalendern.


Riksgymnasiet

Angeredsgymnasiet

Angeredswebben
Ansvarig utgivare:   Patrick Gladh
Webmaster:   Rickard Strid
Redaktion:   Anita, Sadia, Fadak, Emil, Sofia, David, James, Liana, Wilma, Tahereh, Hanna, Olle, Arieg, Aida, Hedda, Hedda, Zeinab , Torbjörn, Klara