Torsdagen den 30 november 2023 - klockan 22:43
Förstasidan
Artiklar
« Föreg. Nästa »


Var tredje barn kränks på nätet


Moa Johansson 2016-03-09

Var tredje barn i åldern 10-16 år har utsatts för kränkningar på nätet. Stiftelsen Friends har gjort en undersökning.


Undersökningen visar att 37% av alla tjejer har någon gång kränks på nätet via mobilen datorn eller surfplatta det senaste året. För pojkar är siffran 27%. Friends tror att det går att stoppa mobbning men det saknas kompetens i samhället. Det gäller framför allt att arbeta förebyggande, menar Carolina Engström som är vice generalsekreterare för Friends.

I Friends undersökning har de också ställt frågor om sexuella kränkningar på nätet och då har de sett att 36% av alla flickor och 27% av alla pojkar utsätts.

Ett problem är att det är svårt att fälla någon för kränkningar. Lagstiftningen är på väg att förbättras genom att regeringens utredare har lagt fram förslag om att bland annat införa ett nytt brott ”olaga integritetsintrång”. 

-Vi tycker att det är ett bra förslag och en tydlig signal från rättsväsendet att det är oacceptabelt att barn och unga kränks, säger Carolina Engström.

Friends välkomnar alla tydligare och bättre åtgärder mot kränkningar.

Källa: TT 7 mars 2016


Tipsa en vän Skriv utSök Sökhjälp

Publicerade
Arkiv

Tipsa redaktionen
Skicka bildinsändare
Skicka insändare

MATSEDEL

KALENDER

Det finns inga kommande händelser i kalendern.


Riksgymnasiet

Angeredsgymnasiet

Angeredswebben
Ansvarig utgivare:   Patrick Gladh
Webmaster:   Rickard Strid
Redaktion:   Anita, Sadia, Fadak, Emil, Sofia, David, James, Liana, Wilma, Tahereh, Hanna, Olle, Arieg, Aida, Hedda, Hedda, Zeinab , Torbjörn, Klara