Lördagen den 30 september 2023 - klockan 05:57
Förstasidan
Artiklar
« Föreg. Nästa »


Kvinnliga huvudroller i spel


Christopher Appelqvist 2016-04-20


I de flesta spel med manlig huvudroll så utmålas ofta kvinnorna i spelet som lite hjälplösa och svaga. I många fall så blir kvinnan ”ett offer” i spelen och det är huvudrollens (mannens) uppgift att rädda henne.
I en serie artiklar kommer jag att presentera ett antal spel där kvinnan istället är en stark spelare och innehar huvudrollen i spelet. 


Lara Croft – Tomb Raider

 

Detta är ett spel som jag har spelat rätt så mycket, det är också är ett riktigt grymt spel eftersom det har snygg grafik och det är ett bra äventyrsspel. Lara Croft är huvudpersonen i spelet ”Tomb raider” som tack och lov har förändrats från att ha varit en pinup-karaktär till att bli den hon är idag. Lara Croft har brittiska rötter och nästan varje Tomb Raider spel har bidragit till att bygga på hennes personlighet men precis som hos många andra spelkaraktärer så har egenskaperna ofta känts tillgjorda.
I det senaste Tomb Raider-spelet har man utvecklat henne mer och hon har blivit mer verklighetstrogen än någonsin tidigare.
Tipsa en vän Skriv utSök Sökhjälp

Publicerade
Arkiv

Tipsa redaktionen
Skicka bildinsändare
Skicka insändare

MATSEDEL

KALENDER

Det finns inga kommande händelser i kalendern.


Riksgymnasiet

Angeredsgymnasiet

Angeredswebben
Ansvarig utgivare:   Patrick Gladh
Webmaster:   Rickard Strid
Redaktion:   Anita, Sadia, Fadak, Emil, Sofia, David, James, Liana, Wilma, Tahereh, Hanna, Olle, Arieg, Aida, Hedda, Hedda, Zeinab , Torbjörn, Klara