Torsdagen den 30 november 2023 - klockan 22:19
Förstasidan
Artiklar
« Föreg. Nästa »


Vilka olika karaktärsdrag finns representerade
i
spelen Left 4 dead 1 och Left 4 dead 2 ?


Christopher Appelqvist 2016-06-01


Första personen; en man, har kostym. Andra; mörkhyad kvinna med jeans och t-shirt, vapen i handen (en M4). Tredje; Mörkhyad man, jeans och tröja. Visselpipa runt halsen, vapen i handen. Fjärde; En ung man, jeans och t-shirt. Handskar.  Keps. Vapen som hålls över axeln.

Karaktärerna är de mest vanliga i USA tror jag.
Vad
är då syftet med att ha de mest vanliga karaktärerna i USA?
Syftet med dataspelet är att sälja och tjäna pengar
därför att folk ska kunna se sig själva i spelet och därför har man olika klasser med i spelet för det finns både rika och fattiga. Karaktärerna har olika erfarenheter från olika samhällen.

Lantisen kan vara bra på att köra traktor och skjuta, idrottsläraren kan ha ett bra tålamod, den mörka kvinnan kan vara snabb och smidig, den rike killen kan vara bra på att skjuta. Vi tänker kring den kvinnliga karaktären som snabb och smidig därför att det sitter i huvudet som fördomar, alltså det man mest tror att kvinnor är snabba och smidiga.

Det är tre män och en kvinna som kan väljas som karaktärer. Det kan vara så att färre kvinnor spelar spelet och därför behövs bara en kvinnlig karaktär. Det kan också vara så att spelskaparna tänkt att det var de som överlevt och att kvinnor är svagare – därför överlever färre kvinnor.

Kvinnan på bilden i första spelet står på knä därför att det gör bilden snyggare, man vill göra bilden av att kvinnan är ”svagare” än männen störregenom att hon står på knä.

Kvinnan på bilden i andra spelet är kortare än männen därför att kvinnor oftast är kortare än män. Även här kanske kvinnan är kortare för att man vill göra bilden av att männen är starkare mer tydlig.

Jag undrar varför kan man inte ha två kvinnor och två män? Varför kan inte alla bara stå upp på bilden? Varför visas kvinnor som svagare i spelet? Varför valde man en kort kvinnlig karaktär? Är det så att kvinnor framställs som hemmafruar i USA?

Problemet här är att dom som spelar spelet tror att det är så, att kvinnor är svagare och män är starkare och det kan leda till att man tror det är så i verkligheten och då kanske man behandlar kvinnor sämre för att man tror det är så. 
Tipsa en vän Skriv utSök Sökhjälp

Publicerade
Arkiv

Tipsa redaktionen
Skicka bildinsändare
Skicka insändare

MATSEDEL

KALENDER

Det finns inga kommande händelser i kalendern.


Riksgymnasiet

Angeredsgymnasiet

Angeredswebben
Ansvarig utgivare:   Patrick Gladh
Webmaster:   Rickard Strid
Redaktion:   Anita, Sadia, Fadak, Emil, Sofia, David, James, Liana, Wilma, Tahereh, Hanna, Olle, Arieg, Aida, Hedda, Hedda, Zeinab , Torbjörn, Klara