Fredagen den 30 juli 2021 - klockan 02:46
Förstasidan
Artiklar
« Föreg. Nästa »


Kvinnoroller i spel del 2


Chhristoffer Appelqvist 2016-04-27


I min serie av reportage där tjejer har huvudrollen ska jag presentera del två. Så här kommer nu nästa del där jag tipsar om två bra strategispel där tjejer har huvudrollen.


Det första spelet heter Chell – Portal

Många tycker om Chell på ungefär samma sätt som de tycker om Gordon Freeman från Half-life-serien för att dom är tystlåtna. Båda karaktärerna (Chell och Gordon) råkar befinna sig på fel plats, vid fel tidpunkt och huvudsyftet är att göra allt för att hålla sig vid liv. Detta gör man genom att lösa olika problem och uppgifter för att kunna ta sig vidare.
Valve (som har skapat spelet) gör ingen stor grej av att man spelar som en kvinnlig karaktär, utan det faller sig ganska naturligt och det tycker många om. Ett annat genidrag är att ”Portal”-spelen också har en kvinnlig motståndare


Det andra spelet heter Mirror’s Edge

Detta är ett spel som jag har spelat rätt mycket. Jag fick en stark känsla för Faith trots att även denna huvudkaraktären är rätt så tystlåten. Hon kämpar mot staten och dom som bestämmer i en stad där konstant övervakning är en del av vardagen. Hon och hennes familj har fått betala ett högt pris för att stå upp mot staten. Hon samarbetar med olika motståndarrörelser och utför farliga jobb som att smyga in på olika platser för att sno viktig information. Hon är ett snabbfotat bud som levererar informationen hon kommer över till de olika motståndarrörelserna.

Det ska komma en  Mirror’s edge 2 den 24 maj 2016 som kommer att bli grymmare än det förra.


Tipsa en vän     Skriv utSök Sökhjälp

Publicerade
Arkiv

Tipsa redaktionen
Skicka bildinsändare
Skicka insändare

MATSEDEL

KALENDER

Det finns inga kommande händelser i kalendern.


Riksgymnasiet

Angeredsgymnasiet

Angeredswebben
Ansvarig utgivare:   Patrick Gladh
Webmaster:   Rickard Strid
Redaktion:   Anita, Sadia, Fadak, Emil, Sofia, David, James, Liana, Wilma, Tahereh, Hanna, Olle, Arieg, Aida, Hedda, Hedda, Zeinab , Torbjörn, Klara