Torsdagen den 30 november 2023 - klockan 22:39
Förstasidan
Artiklar
« Föreg. Nästa »


                 Oculus Rift


Christopher Appelqvist 2016-10-26


 

 

 

VAD ÄR OCULUS RIFT?

 
Det är ett headet med ett par linser i som skapar en 3D värld som du kan titta runt i, gå runt i och spela spel med. Det är grundat av Oculus VR och ägarna av företaget heter Palmer Luckey och Brendan Inbe och är baserade i kalifornien. Sedan mars 2014 fick dom nya ägare, Facebook som betalade 2 miljarder dollar till företaget.


VAD KOSTAR EN RIFT?

 Oculus Rift kommer att kosta runt 8500 kr.
 

NÄR KAN JAG KÖPA DEN?

 Det släpptes i Maj och finns redan i butik.
 
 VAR KÖPER JAG MIN RIFT?
 
Man kan beställa det ifrån deras hemsida ( https://www3.oculus.com/en-us/oculus-ready-pcs/ ) eller köpa det ifrån Amazon.co.uk och sen kan du köpa det i svenska el-handels butiker som netonnet, siba, MediaMarkt, Webhallen etc.


VAD FÅR JAG FÖR PENGARNA?

 Man får med ett Rift-headset, En Xbox One-handkontroll, ett headset med hörlurar och mikrofon, En tracking sensor, “Oculus remote” som är en fjärrkontroll till VR’en och spelen EVE: Valkyrie och Lucky’s Tale.
 
 

FINNS DET NÅGRA SPEL DÅ?

 Det finns mängder utav spel som till exempel VR Sports, The Unspoken, Dead And Buried, Serious Sam VR: The Last Hope, Wilson’s Heart.
 

VILKEN HÅRDVARA SITTER I RIFT?

 Skärmen i Riften är en integrerad OLED skärm med upplösning på 1080x1200 och en uppdateringsfrekvens på 90 Hz per öga. skärm storleken är på 5,7 tum och har ett synfält på 110°. För ljudet finns det löstagbara hörlurar, och för ljudupptagning så finns det en integrerad mikrofon. Totalt väger den 470g.
 

VAD BEHÖVER JAG FÖR DATOR?

 

- Nvidia GTX 970 / AMD 290 (eller bättre )

- Intel i5-4590 (eller bättre)

- 8GB Ram (eller mer)

- HDMI 1.3

- 2 usb-portar (3.0)

- Widows 7 SP1 (eller senare)

 

VILKA ALTERNATIV FINNS?

 
Det finns Playstation VR, HTC Vive, Star VR och så klart Oculus Rift. Det finns en billigare variiant för VR som heter Samsung Gear VR som kostar runt 900 kr och förutsätter att du har en senare Samsung telefon som S6, S7 och uppåt.

Tipsa en vän Skriv utSök Sökhjälp

Publicerade
Arkiv

Tipsa redaktionen
Skicka bildinsändare
Skicka insändare

MATSEDEL

KALENDER

Det finns inga kommande händelser i kalendern.


Riksgymnasiet

Angeredsgymnasiet

Angeredswebben
Ansvarig utgivare:   Patrick Gladh
Webmaster:   Rickard Strid
Redaktion:   Anita, Sadia, Fadak, Emil, Sofia, David, James, Liana, Wilma, Tahereh, Hanna, Olle, Arieg, Aida, Hedda, Hedda, Zeinab , Torbjörn, Klara