Torsdagen den 30 november 2023 - klockan 22:25
Förstasidan
Artiklar
« Föreg. Nästa »


Min hembygd - Krönikor från Angeredsgymnasiet

Om jag själv får barn bör de också växa upp i förorten


Anonym 2019-04-10


Jag bor i Tynnered nu som ligger Frölunda torg och jag är inte född där eller uppväxt, men när jag kom till Sverige för första gången så bodde jag i tynnered. Och jag har aldrig bo någon annanstans än i tynnered.Trots att det kan hända ibland tråkigt saker som sker området, men jag har aldrig blivit rädd där eftersom jag känner mig trygg. Plus jag har lärt mig känna massa människor som kommer från olika länder och dem är ju tyvärr snälla mot varandra.

Alla människor som bor där har olika traditioner och kulturer, jag har lärt mig de olika kulturer som de har. Jag är jätteglad för det eftersom man får ju mer kunskap att man känner till eller hört någon annanstans. Jag tycker att man ska tänka de mänskliga rättigheter att alla människorna är lika värde, oavsett hudfärg eller vars man kommer ifrån och att man lär sig respekt oavsett bakgrunden eller vem man är. Man lär sig också mycket saker som man har fått det betyder inte att man får allt som att man är kung eller queen. Men man ska kämpa det man vill göra och man ska ta ansvar i hemmet eller vad man ändå håller på göra. Det är inte att man är ofta van att får som man vill, men det gör att man lär sig om någonting tålamod eller att letar jobb för det man vill jobba.

 

Jag är jättenöjd att man bor där och är jätteglad på människor som är kring mig, är också nöjd att ha kompisar på min området. Där jag kan umgås med dem när det behövs och jag har aldrig känt mig utanför där jag bor i, alla är så snälla mot varandra.

Även om det inte finns så mycket att man kan göra i förorten nu när man är vuxen som runt min ålder 19 år. Ändå så har man saker att göra sig själv eftersom man är inte barn längre som att föräldrar ska ta hand om mig. Jag tycker ändå att det är skönt även om man är vuxen eller som barn för att bo på samma ställe.

Det finns ju självklart många saker som man kan göra i tynnered, det finns många mötte platser där alla ungdomarna träffas. Där alla ungdomarna träffas kallas för 400 kvart ungdomshus. Det finns massa aktiviteter som är t ex att spela pingis, spela spel spel osv. Men det finns även en lite köks där man köpa vad som helst om man behöver under tiden man är där, ibland bjudar man fredagmys på fredagar.

 

Jag kommer absolut att låta mina barn att växa upp i förorten, Men kanske det händer ibland dåliga saker, så därför vill jag att mina barn får så mycket nya kunskaper och att de lär sig viktiga saker som de behöver hela deras liv. Men jag vill  


Tipsa en vän Skriv utSök Sökhjälp

Publicerade
Arkiv

Tipsa redaktionen
Skicka bildinsändare
Skicka insändare

MATSEDEL

KALENDER

Det finns inga kommande händelser i kalendern.


Riksgymnasiet

Angeredsgymnasiet

Angeredswebben
Ansvarig utgivare:   Patrick Gladh
Webmaster:   Rickard Strid
Redaktion:   Anita, Sadia, Fadak, Emil, Sofia, David, James, Liana, Wilma, Tahereh, Hanna, Olle, Arieg, Aida, Hedda, Hedda, Zeinab , Torbjörn, Klara