Torsdagen den 30 november 2023 - klockan 21:22
Förstasidan
Artiklar
« Föreg. Nästa »


Nya elevkårsstyrelsen
gör rivstart inför hösten


Mohamed Suleman 2019-05-23

Ny kårstyrelse på plats med Farhan, Shayan, Saciid, Emilia, Hafsa, Amaron, Abdullahi, Aaisha, Hanan och Halil på bänken med Sofia framför och Abdifatah i bakgrunden. Samsam saknas på bilden.
Ny kårstyrelse på plats med Farhan, Shayan, Saciid, Emilia, Hafsa, Amaron, Abdullahi, Aaisha, Hanan och Halil på bänken med Sofia framför och Abdifatah i bakgrunden. Samsam saknas på bilden.

I läsårets elfte timma valdes så en nästan helt nya styrelse för Angereds Elevkår av ett välfyllt årsmöte. Fyra "gamla" trotjänare från förra styrelsen sitter kvar och nio nya ivriga ledamöter träder in precis lagom till skolval, studentfirande och sommarlov.
-- Men lugn bara, vi kommer att vara hur laddade som helst när höstterminen startar upp igen, säger nyvalde ordföranden Abdullahi Ahmad i VO2, som fram tills nyligen var ordförande i kårens Aktivitetsutskott.

Det blir en sällan skådad rivstart för de nya styrelsefunktionärerna, som redan påbörjat sin styrelseutbildning hos Sveriges Elevkårer, vars verksamhetsutvecklare Angelica Karlsson också deltog vid årsmötet.

I den nyvalda styrelsen finns representanter för alla skolans nationella program och årskurser för att alla elever skall känna sig trygga för att de har representation i kårsstyrelsen.

-- Sprint och förberedelseprogrammen täcker vi upp med ett särskilt utskott, så att också dessa elever får en bättre representation i år, förklarar Abdullahi.

-- Det görs genom ett särskilt utskott där de får full representation.

Årsmötet för Angereds Elevkår summerade ett framgångsrikt år, det sjunde sedan starten, med många varierade aktiviteter, som avgående ordföranden Neda Mohamud Ali summerade så här;

-- Vi skapade School Joy med aktiviteter som talangtävlingen A factor, Halloween, julfirande och massor av fredagsmys i Kulturatom under hela året. Vi deltog aktivt i Skolrådet, Likabehandlingsgruppen, Matrådet, Skyddskommittén och drev Kårcafé och studentkommitté. Och vi ordnade med debattboxning och två helt olika skolval i samband med riksdagsvalet i höstas och nu senast EU-valet, konstaterar Neda.

Den nya styrelsen gav sig själv en flygande start genom att redan från början lägga in flera nya växlar med olika specialfunktionärer, som nu ägnar de allra sista vårveckorna - och vem vet hela sommarlovet ? - åt att ladda för nya aktiviteter och initiativ i korridorerna till hösten.

Tillsammans med Abdullahi ingår från och med nu i kårstyrelsen också Aaisha Mohamud SA2 som vice ordförande, Emilia Sadholm HA2 som sekreterare, Hanan Mohamad NA3 som kassör tillsammans med vice kassör Farhan Ali EK1, Saciid Hussein EK1 som medlemsansvarig, Sofia Bergman RG2 som webbansvarig/bloggare, Abdifatah Aydid EK2 som demokratiansvarig, Hafsa Mohamed EK1 som sponsorsansvarig, Shayan Faraj EK2 som ny ordförande för aktivitetsutskottet, Amaron Mohamed VO2 som utskottsansvarig för Idrottsutskottet och Hadil Mohammed NA1 och Samsam Jibril som suppleanter - men också utskottsaktiva.

--Men det finns uppgifter för många fler i kårarbetet på skolan. Alla goda krafter behövs och vi vill verkligen ha ALLA elever som medlemmar i elevkåren, säger Abdullahi Ahmad, som därmed inleder sitt ordförandeår. Den första ordföranden från Vård- och omsorgsprogrammet sedan kåren startade 2013. Det kan alltså bli ett mycket omsorgsfullt läsår.


Tipsa en vän Skriv utSök Sökhjälp

Publicerade
Arkiv

Tipsa redaktionen
Skicka bildinsändare
Skicka insändare

MATSEDEL

KALENDER

Det finns inga kommande händelser i kalendern.


Riksgymnasiet

Angeredsgymnasiet

Angeredswebben
Ansvarig utgivare:   Patrick Gladh
Webmaster:   Rickard Strid
Redaktion:   Anita, Sadia, Fadak, Emil, Sofia, David, James, Liana, Wilma, Tahereh, Hanna, Olle, Arieg, Aida, Hedda, Hedda, Zeinab , Torbjörn, Klara