Söndagen den 11 juni 2023 - klockan 03:04
Förstasidan
Artiklar
« Föreg. Nästa »


Angeredsgymnasiet besökte skolan i Entebbe


Melker Holm 2016-04-27


 

I början på terminen var en grupp ifrån Angeredsgymnasiet nere i Uganda för att besöka staden Entebbe där Angeredsgymnasiet har en vänskola. Resan ingick i ett utbytesprojekt mellan Angeredsgymnasiet och Secondary contrahempded school i Entebbe.

Projektet ska hålla på i tre år. Syftet är att våra och deras elever ska få större kunskaper och förståelse för varandras länder och kulturer. Entebbe och skolan ligger 3 mil ifrån huvudstaden Kampala. Detta var andra resan som skolan genomfört till Uganda. Det som var speciellt med denna resa var att elever fick följa med. Totalt var det 6 elever från klasserna Na3 och Ek3.

Anledning till att just de här 6 eleverna fick chans att besöka Uganda var att det var en del utav deras Gymnasiearbete, berättar Torbjörn som var den enda läraren. Förutom eleverna och Torbjörn var skolans sjuksköterska Malin Holmberg med i gruppen som åkte till Uganda.

Under resan har vi spenderat mycket tid med ugandierna berättar Torbjörn. I Entebbe har gruppen besökt skolan, kyrkan samt marknaden.

Torbjörn får frågan om vilka intryck han fick av Uganda. Han berättar att Uganda är ett fattigt land som skiljer sig från Sverige på många sätt. Ugandierna är väldigt vänliga och generösa.

Ett av dom viktigaste målen med resan var att lära känna det gänget som ska besöka Angeredsgymnasiet senare i år. Idag Onsdag 27 April kommer gänget från Uganda hit till oss på Angeredsgymnasiet. Detta blir den andra gången som dom besöker oss och dom är mer än välkomna.  


Tipsa en vän Skriv utSök Sökhjälp

Publicerade
Arkiv

Tipsa redaktionen
Skicka bildinsändare
Skicka insändare

MATSEDEL

KALENDER

Det finns inga kommande händelser i kalendern.


Riksgymnasiet

Angeredsgymnasiet

Angeredswebben
Ansvarig utgivare:   Patrick Gladh
Webmaster:   Rickard Strid
Redaktion:   Anita, Sadia, Fadak, Emil, Sofia, David, James, Liana, Wilma, Tahereh, Hanna, Olle, Arieg, Aida, Hedda, Hedda, Zeinab , Torbjörn, Klara