Fredagen den 30 juli 2021 - klockan 01:53
Förstasidan
Artiklar
« Föreg. Nästa »


ANGEREDSGYMNASIET- VÅR BERÄTTELSE

Om jag får barn bör de växa upp i förorten


Suleiman Indayare 2018-01-10

Angeredswebben har länge velat att flera elever skulle vara delaktiga i att skriva artiklar och en dag fick vi krönikor från klass SA2a och SA2b. Krönikorna handlar om olika syn på förorten. Det kommer att bli en serie med krönikor. Vi tycker att det är viktigt att krönikorna publiceras för att det är berättelser inifrån, inte ur ett utifrånperspektiv. Texter från människor som bor här.

I förorterna samlas kulturer från världens alla hörn och det har lett till ett multikulturellt samhälle. Jag vill att mina barn ska växa upp här som mig och känna av gemenskapen och kärleken som härjar i förorterna. Det multikulturella samhället har bland annat skapat ett nytt främmande språk,det är svenska med främmande ord från somaliskan,arabiskan och andra språk från andra kulturer. Förortslang är ett exempel på gemenskap för att man brukar använda det mycket i förorterna. Jag brukar se förorterna som ett enda stor regnbåge,de olika färgerna står för ett öppet samhälle som är rik på kulturer och inte bara ett folk. Mina barn kan växa upp med kompisar från massa andra kulturer på ett och samma plats.

 

Många anser också att i förorterna har det uppstått massa problem. De menar att det kan kännas otryggt att vistas ute,särskild om kvällarna med all droghandel och kriminalitet som sker helt öppet. Polisnärvaron har varit hög och ingenting tycks hjälpa. Media har skrivit massor om förorterna där det målas som ett "negativt och no go zone" medans de struntar i det positiva.

 

I förorterna finns det massor av eldsjälar som vill ändra på den synen och jag vill att mina barn ska va som dessa eldsjälar. I varje plats i världen finns det gott och ont men i förorten vinner det goda alltid.


Tipsa en vän     Skriv utSök Sökhjälp

Publicerade
Arkiv

Tipsa redaktionen
Skicka bildinsändare
Skicka insändare

MATSEDEL

KALENDER

Det finns inga kommande händelser i kalendern.


Riksgymnasiet

Angeredsgymnasiet

Angeredswebben
Ansvarig utgivare:   Patrick Gladh
Webmaster:   Rickard Strid
Redaktion:   Anita, Sadia, Fadak, Emil, Sofia, David, James, Liana, Wilma, Tahereh, Hanna, Olle, Arieg, Aida, Hedda, Hedda, Zeinab , Torbjörn, Klara