Fredagen den 30 juli 2021 - klockan 03:01
Förstasidan
Artiklar
« Föreg. Nästa »


ANGEREDSGYMNASIET- VÅR BERÄTTELSE

Mina Barn ska inte växa i Orten


Ayaanle Mohamad 2017-12-06

Angeredswebben har länge velat att flera elever skulle vara delaktiga i att skriva artiklar och en dag fick vi krönikor från klass SA2a och SA2b. Krönikorna handlar om olika syn på förorten. Det kommer att bli en serie med krönikor. Vi tycker att det är viktigt att krönikorna publiceras för att det är berättelser inifrån, inte ur ett utifrånperspektiv. Texter från människor som bor här.

Orten det mesta mångkulturella stället i Sverige, orten är bra ställe om man har intresse för olika traditioner och språk, men jag skulle inte vilja att mina barn växer i orten, jag syftar på de flesta särskilt utsatta, självklart är inte alla förort som finns i Sverige utsatta eller så negativ.

Jag vill bäst för mina barn, jag vill inte att de ska uppleva utanförskap eller negativa aktiviteter. 

Jag ser orten som en av de största utmaningarna för Sverige, för detta växer och växer, samhällsklyftorna ökar.

 

2016 har det kostat livet på en 8 år pojke som var på besök i ett av de mest utsatta områden i Göteborg, dock har ingen ännu gripits för detta, man blir ledsen när man hör detta som utvecklar stort med tiden, jag vill inte mina barn eller barnbarn ska uppleva eller höra detta, det är något som ger en hopplös känsla, ingen vill uppleva eller bo i ett ställe där risken är större en de flesta andra stadsdel. Enligt olika undersökningar utfört av bland annat  SCB så är chansen större  att hå låga utbildningar och möjligheter  för en barn som har växt upp i orten jämfört med andra stadsdel, en av de största anledningar till att jag vill att mina barn ska växa i andra delar av Sverige. 

 

Orten är mångkulturellt ställe, det finns olika kulturer, traditioner och religion, men senast tiden har orten förknippades med kriminalitet, arbetslöshet och låga utbildnings nivå. Detta har en gemensam faktor, och det är att alla som är utlandsfödda dominerar de har ställen, vilket ledde till en stor skillnad jämfört med de olika stadsdelarna en stor segregation. Orten är där de flesta kriminella aktiviteter kopplas till, folk ser bara att det är en utsatt område, de bör ta hänsyn till vilka som bor där och hur de kan på bästa sätt att assimilera sig till det Svenska samhället.

 

Dock är vi medvetna om att detta kommer stanna där en tid, andra generation ska få det som socialt arv. Vi bör tänka på hur vi kan utveckla sociala hållbarhet medan vi tar hänsyn till många olika faktorer.

 

De flesta som tycker orten är bra ställe och upplever att medier skriver fel, tycker är lite galet att säga det är sant, medier skriver om händelser oavsett vart det händer i, de tycker att man ska skriva stället om positiva grejer vilket låter också dumt för att medier tar det som är intressant för samhället och det som beror alla på nåt sätt. Medier ska inte t.ex skriva om idag det var en liten fest i Hammarkullen och folken var glada och de ät tårta, nej de ska stället skriva om händelserna som polisen olika myndigheter kan kopplas till. 

 

Men jag är medveten också att det finns en generell uppfattning som folk har, vilket jag tycker också leder till utanförskap för att de kanske ser ner på nåt sätt de som bor i såna ställe, de bör respektera och ta hänsyn till deras situation, om man ska minska samhällsklyftorna så behöver man alla hjälp från alla håll, inte bara myndigheter eller att de som bor där ska skärpa sig såsom de flesta hävdar utan vi behöver vara en om man ska bekämpa mot segregation och utanförskap. 

 

Källor:  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article23388551.ab

       


Tipsa en vän     Skriv utSök Sökhjälp

Publicerade
Arkiv

Tipsa redaktionen
Skicka bildinsändare
Skicka insändare

MATSEDEL

KALENDER

Det finns inga kommande händelser i kalendern.


Riksgymnasiet

Angeredsgymnasiet

Angeredswebben
Ansvarig utgivare:   Patrick Gladh
Webmaster:   Rickard Strid
Redaktion:   Anita, Sadia, Fadak, Emil, Sofia, David, James, Liana, Wilma, Tahereh, Hanna, Olle, Arieg, Aida, Hedda, Hedda, Zeinab , Torbjörn, Klara