Torsdagen den 28 oktober 2021 - klockan 07:02
Förstasidan
Artiklar
« Föreg. Nästa »


Succé för nya bokmässan
på Blå Stället i Angered


Jibril Hirsi 2018-09-23

Poeten och EK2-eleven Abdi Ilmi Ali tillsammans med författarekollegan Alexandra Pascalidou.
Bild:Torbjörn Stenson
Poeten och EK2-eleven Abdi Ilmi Ali tillsammans med författarekollegan Alexandra Pascalidou.

Nabila Abdul Fattah t h var en av många namnkunniga skribenter på plats i Blå Stället under bokmässan.
Bild:Torbjörn Stenson
Nabila Abdul Fattah t h var en av många namnkunniga skribenter på plats i Blå Stället under bokmässan.

Segen, Jibril, Adni, Abdi och Lobna från ekonomiprogrammet med en av initiativtagarna José Romero i mitten.
Bild:Torbjörn Stenson
Segen, Jibril, Adni, Abdi och Lobna från ekonomiprogrammet med en av initiativtagarna José Romero i mitten.

På torsdag 28 september startar Bok- oc biblioteksmässan på Svenska Mässan i Göteborg och alla som räknas i Sverige infinner sig för fyra intensiva dagar vid Korsvägen. Men i år blev det faktiskt en riktig förfest i Angered, när Blå Stället öppnade portarna för Angereds Bokmässa med affischnamn som Rinkebydottern Alexandra Pascalidou och en lång rad angeredsanknutna författare. 
--Jättekul för oss här i Angered att få visa upp att det faktiskt publiceras en hel del härifrån också med spridning runt om i världen dessutom, menade en av initiativtagarna, hammarkulleförfattaren José Romero.

Elever från Angeredsgymnasiet tog emot besökarna redan när de kom till bokmässan - och de 300 första gästerna fick en kasse med bok, biljett och erbjudanden till den stora bokmässan nere på Svenska Mässan.
EK2-eleven Abdi Ilmi Ali, som själv publicerat två poesiböcker på sitt hemspråk, fick ett schysst snack med författarkollegan Alexandra Pascalidou, uppvuxen i stockholmsförorten Rinkeby;
-- Hon tyckte att det var jättekul att jag kommit igång med mitt skrivande och önskade mig lycka till. Själv har hon precis kommit ut med boken "Mammorna" där hon intervjuat 20 förortsmorsor om hur de kämpar för att hindra sina ungdomar att hamna snett, berättar Abdi Ilmi Ali.
-- Fantastiskt att det ordnas bokmässor i förorten. Det är jätteviktigt, tyckte Alexandra, som förstås själv också medverkar på den stora bokmässan senare i veckan med bland annat sin nya bok "Mammorna".
--De, mammorna, vet inte var man kan köpa vapen eller vad ett kuvert med kokain kostar på gatan, men de vet allt om sina barns uppväxtvillkor. Och de vet allt om våldet, skriver bland annat Alexandra i boken som pekar på att mammorna kan vara med och förändra samhällsutvecklingen.
I vimlet på bokmässan träffar vi också rapparen, krönikören och socialpedagogen Nabila Abdul Fattah, som numera bor i Stockholm, men tillbringat många år i Hammarkullen;
-- Jätteroligt att man kan samlas runt litteratur och konst på det här sättet, menade hon.
José Romero, som själv är allkonstnär och både skrivit böcker, skådespelet och utövat andra konstarter, var jättenöjd med mottagandet av Angereds Bokmässa.
--Det här har varit ännu en chans att visa upp förorten. Jag är säker på att vi kommer att göra om det nästa år igen. Om inte förr.
Vill du läsa och lyssna ännu mer om vad som hände på bokmässan i Angered - klicka här:

http://www.gp.se/kultur/kultur/publiksucc%C3%A9-f%C3%B6r-angereds-bokm%C3%A4ssa-1.9110982

https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=104&;artikel=7048345

https://www.facebook.com/events/908045156023225/

Tipsa en vän     Skriv utSök Sökhjälp

Publicerade
Arkiv

Tipsa redaktionen
Skicka bildinsändare
Skicka insändare

MATSEDEL

KALENDER

Det finns inga kommande händelser i kalendern.


Riksgymnasiet

Angeredsgymnasiet

Angeredswebben
Ansvarig utgivare:   Patrick Gladh
Webmaster:   Rickard Strid
Redaktion:   Anita, Sadia, Fadak, Emil, Sofia, David, James, Liana, Wilma, Tahereh, Hanna, Olle, Arieg, Aida, Hedda, Hedda, Zeinab , Torbjörn, Klara