Fredagen den 17 september 2021 - klockan 22:24
Förstasidan
Artiklar
« Föreg. Nästa »


Tipsa en vän om denna artikel:
Till:
Från:
SPORTKRÖNIKA

Hockeysäsongen äntligen igång 


Anton Bäck 2016-10-05

Nu är det äntligen dags för SHL säsongen 16/17. Säsongen började den 17 september och slutar den 9 mars 2017. Frölunda är regerande mästare efter en rafflande finalserie. Nykomlingar för i år är Leksands IF som tog steget upp efter en sju matcher lång serie mot Örnsköldsvikslaget MODO Hockey. Jag kommer främst att fokusera på mitt favoritlag Leksands IF och de regerande mästarna, Frölunda HC. De andra lagen kommer att dyka upp i samband med att något sker i tabellen som kan vara av betydelse.   


När detta skrivs har Frölunda spelat tre matcher.  De inledde med en uddamålsförlust med 3-2 på bortaplan mot Malmö. I nästföljande omgång mötte dem det Gävlebaserade Brynäs IF även där tappade de gnistan och förlorade matchen med hela 7-2. Något som jag tror svider ordentligt. I den tredje omgången, som spelades dagen efter, så trodde jag att det senaste bottenskrapet skulle sätta sig mentalt. Det kanske det gjorde även om de vann returen på hemmaplan med 3-1. Dessa resultat gav en tolfte plats på målskillnad.


Leksand är nykomlingar och jag har inga höga förhoppningar än att de slipper kval. Jag kan säga att de spelar ett helt okej spel på isen. Men deras akilleshäl just i inledningen är att de inte alltid vågar ta, vad jag ser som en självklar målchans.


Deras resultat i de tre första omgångarna är inget att hänga i julgranen direkt. Man inledde med en förlust mot Djurgården med 5-2 inför en fullsatt hemmaarena. Därefter följde en bortamatch mot fjolårets nykomlingar Karlskrona HK, för mig var det en given vinst men motståndet var för rutinerat för Leksand som förlorade med siffrorna 3-1. I den tredje matchen, som spelades på bortais mot Växjö, så fortsätter man att rada upp förluster, den här gången med 4-1. Det gav Leksand en fjortonde plats.


Fortsättning följer…


Tipsa en vän     Skriv utSök Sökhjälp

Publicerade
Arkiv

Tipsa redaktionen
Skicka bildinsändare
Skicka insändare

MATSEDEL

KALENDER

Det finns inga kommande händelser i kalendern.


Riksgymnasiet

Angeredsgymnasiet

Angeredswebben
Ansvarig utgivare:   Patrick Gladh
Webmaster:   Rickard Strid
Redaktion:   Anita, Sadia, Fadak, Emil, Sofia, David, James, Liana, Wilma, Tahereh, Hanna, Olle, Arieg, Aida, Hedda, Hedda, Zeinab , Torbjörn, Klara