Fredagen den 30 juli 2021 - klockan 03:38
Förstasidan
Artiklar
« Föreg. Nästa »


Kubenprojektet invigs


Christopher Appelqvist 2017-04-19

Här är rullstolen som RG 1 har jobbat med
Här är rullstolen som RG 1 har jobbat med

Torsdag den 20/4 är det invigning av kuben för mänskliga rättigheter som alla ettor och tvåor från Angeredsgymnasiet har varit med och bidragit till. Riksgymnasiets ettor och tvåor har bidragit med en rullstol som representerar de olika mänskliga rättigheterna och en film. Här kan ni titta på filmen från RG 1 och 2.


Under slogan "Varje människa kan göra skillnad! är Angeredsgymnasiet en del av ett nationellt projekt som redovisas gemensamt i Stockholm i slutet av projektet. Vecka 49 anlände en stor svart kub till Angeredsgymnasiet. Angeredsgymnasiet hade tilldelats artikel 30 i FN:s allmänna förklaring om de mänskliga rättigheterna.


"Artikel 30

Ingenting i denna förklaring får tolkas som att det innebär en rätt för en stat, en grupp eller en enskild person att ägna sig åt en verksamhet eller att utföra en handling som syftar till att omintetgöra någon av de rättigheter eller friheter som anges i förklaringen."

 

Det slutgiltiga arbetet kommer att presenteras i Stockholm på Raoul Wallenbergsdagen under våren 2017.

Tipsa en vän     Skriv utSök Sökhjälp

Publicerade
Arkiv

Tipsa redaktionen
Skicka bildinsändare
Skicka insändare

MATSEDEL

KALENDER

Det finns inga kommande händelser i kalendern.


Riksgymnasiet

Angeredsgymnasiet

Angeredswebben
Ansvarig utgivare:   Patrick Gladh
Webmaster:   Rickard Strid
Redaktion:   Anita, Sadia, Fadak, Emil, Sofia, David, James, Liana, Wilma, Tahereh, Hanna, Olle, Arieg, Aida, Hedda, Hedda, Zeinab , Torbjörn, Klara