Fredagen den 30 juli 2021 - klockan 04:07
Förstasidan
Artiklar
« Föreg.  


Så här blir du bäst på att blogga


Viktor Wilson 2016-10-12


Hej på er läsare här på Angeredswebben, kul att ni tittar in här. Har ni någon gång tänkt på att kanske starta en egen blogg och undrar hur man gör? Ingen fara, jag tänkte idag berätta om just detta och ge mina top 7 tips på hur man startar en blogg.


1.   Välj bloggportalen som är bäst

Det finns något man kallar bloggportal och det är via dem du bloggar. Några av de största som finns i Sverige är: DEVOTE, Nouw och Blogg.se. Personligen bloggar jag via Nouw. 


2. Det andra man ska tänka på är att vilken typ av blogg du vill skapa, vad vill du blogga om

I blogg världen finns det så många och det är så stort men man måste först välja en blogg portal som det heter. Portalen är till för att det ska vara enklare för dig som skriver och är kreatör men också för att folk ska kunna hitta din blogg enklare. Den största i Sverige heter Nouw, där bloggar många av de stora bloggarna idag.


3. Vad vill jag skriva om och vad ska min blogg handla om


Planera innan du skriver och tänk på detta: Vad vill jag skriva? Behöver jag hjälp med att ta bilder eller ljusuppsättning? Tänk på att allt ska passa in på din blogg och ha en röd tråd. Jag driver en blogg själv och jag håller mig inom ett område. Det är bra att vara bred men inte för bred så att man inte en dag skriver om kläder och nästa inlägg handlar om bilar. Var inte för bred i ditt skrivande.


4.  Var noggrann

Det handlar om att ha kul så klart. Du ska ju trivas med det du gör. Men det ska vara roligt att läsa för att en slarvig blogg text/inlägg förlorar många läsare. Tänk själv, vill du läsa ett halvklart inlägg med fel i eller ett fint inlägg som är bra skrivet?


5. Utseende

Välj ett utseende på din blogg för att bjuda lite på dig själv och det är kul också att göra bloggen till din personliga. Vill du ha en svartvit bakrund eller färg, ska du ha rubrikerna i skrivstil eller inte osv. Det är två exempel på vad du kan välja mellan men det finns väldigt mycket mer.


6. Ha tålamod

Ha tålamod och förvänta dig inget, när det kommer till läsarna. Jag har hållit på i snart ett år och jag har ca 150 läsare i månaden. Det tar tid men lägg tid och tyck att det är roligt när du gör det, så kommer läsarna se det.


7. Mina favorit bloggare

Några av dem jag följer och inspireras av är Viktor Frisk, Elenor (P.Dotter) och Bianca Ingrosso, Linn Alhborg. Så de är värda att kolla in tycker jag. 
Om du vill läsa min blogg så klicka här.


 


Tipsa en vän     Skriv utSök Sökhjälp

Publicerade
Arkiv

Tipsa redaktionen
Skicka bildinsändare
Skicka insändare

MATSEDEL

KALENDER

Det finns inga kommande händelser i kalendern.


Riksgymnasiet

Angeredsgymnasiet

Angeredswebben
Ansvarig utgivare:   Patrick Gladh
Webmaster:   Rickard Strid
Redaktion:   Anita, Sadia, Fadak, Emil, Sofia, David, James, Liana, Wilma, Tahereh, Hanna, Olle, Arieg, Aida, Hedda, Hedda, Zeinab , Torbjörn, Klara