Fredagen den 30 juli 2021 - klockan 02:01
Förstasidan
Artiklar
« Föreg. Nästa »


Se Göteborg från ovan med linbana över älven


Felicia Aronsson 2016-06-01

Trafiknämnden fattade den 10:e februari i år ett beslut om att en linbana ska byggas över Lindholmen och den ska vara klar 2021 till Göteborgs 400-årsjubileum.

Den första sträckan som kallas lila linjen har 4 stationer inplanerade: Järntorget - Lindholmen - Lundby - Wieselgrensplatsen. Linbanan är planerad som ett komplement till den befintliga kollektivtrafiken och är en möjlighet att korsa Göta älv utan att åka bil. Den lila linjens station är tänkt att ligga ett kvarter från Järntorget i riktning mot Masthuggskajen. Trots allt är det många som är kritiska mot idéen, framförallt boende på Lindholmsallén tycker det är onödigt. Göteborg har tidigare haft en linbana 1923, det året då Liseberg invigdes. Denna linbana gick över Södra vägen och var bara öppen för allmänheten 1 år innan den stängdes. Kommer denna linbana finnas kvar längre än den förra som bara var kvar 1 år? Det är bara att vänta och se. Hoppas detta projekt blir en succé.

 

Tipsa en vän     Skriv utSök Sökhjälp

Publicerade
Arkiv

Tipsa redaktionen
Skicka bildinsändare
Skicka insändare

MATSEDEL

KALENDER

Det finns inga kommande händelser i kalendern.


Riksgymnasiet

Angeredsgymnasiet

Angeredswebben
Ansvarig utgivare:   Patrick Gladh
Webmaster:   Rickard Strid
Redaktion:   Anita, Sadia, Fadak, Emil, Sofia, David, James, Liana, Wilma, Tahereh, Hanna, Olle, Arieg, Aida, Hedda, Hedda, Zeinab , Torbjörn, Klara