Fredagen den 30 juli 2021 - klockan 02:40
Förstasidan
Artiklar
« Föreg. Nästa »


Kameror ska ge tryggare bad i Angered


Pontus Sundvall 2017-02-22


Angereds Arena ska ansöka om kameraövervakning. Det beslutade Idrotts- och föreningsnämnden under 21 februari 2017. Anledningen är att personalen utsatts för hot och våld.

Situationen verkar vara värst på Angereds Arena. Enligt en utredning som idrott- och föreningsförvaltningen själva har gjort så uppskattas antalet situationer kopplade till hot och våld till 250 händelser under förra året. Under samma period registrerades 16 tillbud eller arbetsskador. Situationen är nu oacceptabel, enligt Emir Slavoctic, anläggningschef på idrott- och föreningsförvaltningen.

Problem har blivit värre under 2016. Det gäller både verbala och fysiska hot.  Mest handlar det om ungdomar men det förekommer problem med vuxna också. En del har svårt att acceptera en tillsägning.

Idrott- och föreningsförvaltningen har genomfört en utredning om varför kameror behövs på Angered Arena. Där pekas några speciella händelser ut:
- En anställd blev sparkad i bröstet och föll i kakelgolvet efter att ha uppmanat en kille att inte ha skor inne på badet.
- Hot i receptionen när besökande inte släpps in eftersom anläggningen är full.
- 20 maskerade personer sprang in i sporthallen och hotade personal. De förstörde också inredning
- En grupp killar omringar och hotar personalen efter tillsägning.

Angereds Arena ska ansöka om kameraövervakning efter beslut av idrott- och föreningsnämnden. Anledningen är att personal utsätts för hot och våld.

Fakta: Kameraövervakning.
I Angereds Arena handlar det om kameror i korridorerna, entréerna till anläggningens olika delar och ute på parkeringen. Omklädningsrum kommer inte övervakas. Angereds Arena är inte först ut. Valhallabadet har redan kameraövervakning. Även där var orsaken bråk och hot.
Ansökan om kameraövervakning lämnas till länsstyrelsen som sedan fattar beslut


Tipsa en vän     Skriv utSök Sökhjälp

Publicerade
Arkiv

Tipsa redaktionen
Skicka bildinsändare
Skicka insändare

MATSEDEL

KALENDER

Det finns inga kommande händelser i kalendern.


Riksgymnasiet

Angeredsgymnasiet

Angeredswebben
Ansvarig utgivare:   Patrick Gladh
Webmaster:   Rickard Strid
Redaktion:   Anita, Sadia, Fadak, Emil, Sofia, David, James, Liana, Wilma, Tahereh, Hanna, Olle, Arieg, Aida, Hedda, Hedda, Zeinab , Torbjörn, Klara