Lördagen den 30 september 2023 - klockan 04:31
Förstasidan
Artiklar
« Föreg. Nästa »


Sommarlov är för lärare
Här jobbar vi varje dag!


Fardowsa Iid 2017-08-18


--Sommarlov, det kan lärarna ha. I Bergsjön har vi minnsann varit igång och arbetat hela sommaren, berättar Kewser Abdulkader, som var en av de åtta lyckliga angeredseleverna som i år fick jobb på Summer (  ) Space 2017.
--Här har vi hjälpt företag och organisationer att ta fram underlag för beslut om allt ifrån bättre tandhälsa och ökad brandsäkerhet i lägenheterna till hur man kan skapa nya jobb eller utveckla den vackra sjön i Bergsjön till att bli en ännu bättre gemensamhetsplats för de boende runt omkring.

--Det har varit jätteroligt och väldigt lärorikt att jobba med Summer (  ) Space 2017, säger Kewser.
--Man har lärt känna nya sidor av sig själv och dessutom fått en hel sommar med god träning i engelska. Och dessutom med lön.
Projektet Summer (  ) Space, som i år rullat för tredje gången, startades av företagarna Per Östling och Ola Ekman, som med sitt företag First to Know (www.firsttoknow.se) ville försöka vara med och utveckla den mångkulturella förorten. Och samtidigt stötta gymnasieungdomar och universitetsstudenter med några viktiga steg i början av karriären.
--Vi samarbetar ju med många välkända företag som tänker som oss om att det gäller att ta vara på unga människors förmågor i ett mångkulturellt samhälle. Poängen med Summer (  ) Space är ju bland annat att gymnasieungdomar från Angeredsgymnasiet skall får arbeta tillsammans  och under handledning av mastersstudenter från Göteborgs universitet och från Chalmers, berättar Per Östling.
Naturvetaren Kewser Abdulkader och Sprintuseleven Lava Abubakr Mahmood genomförde tillsammans en studie om behovet av förbättrade insatser inom tandvården i Bergsjön.
-- När vi intervjuade människor där växte det snabbt fram en bild av att var fjärde person faktiskt saknade en god och regelbunden tandvård. Då gäller det ju att inte nöja sig med att tandvården är fri fram till december det år man fyller 24 som i Västra Götaland. Det finns väldigt mycket kvar att göra för att en god tandvård skall omfatta alla, menar Kewser som likt de övriga tycker att sommaren har flugit i väg.
Per Östling, som är en av alla företagare som engagerat sig i www.angeredsutmaningen.se tycker att ungdomarna varit fantastiskt duktiga i sommar. Det har varit så kul att samarbeta med dem alla så Per är också en av dem som glömt bort att ta semester av bara farten.

Tipsa en vän Skriv utSök Sökhjälp

Publicerade
Arkiv

Tipsa redaktionen
Skicka bildinsändare
Skicka insändare

MATSEDEL

KALENDER

Det finns inga kommande händelser i kalendern.


Riksgymnasiet

Angeredsgymnasiet

Angeredswebben
Ansvarig utgivare:   Patrick Gladh
Webmaster:   Rickard Strid
Redaktion:   Anita, Sadia, Fadak, Emil, Sofia, David, James, Liana, Wilma, Tahereh, Hanna, Olle, Arieg, Aida, Hedda, Hedda, Zeinab , Torbjörn, Klara