Söndagen den 11 juni 2023 - klockan 01:46
Förstasidan
Artiklar
« Föreg. Nästa »


Jan Guillou hoppas att det 
går bra för Mind Savers uf


Mustafa Mohamed 2017-09-28

Tre fjärdedelar av UF-företaget Mind Savers tillsammans med en av landets bäst säljande författare. Fr v Fatma Abdi, Jan Guillou, Faiso Ahmed Mohamed och Adni Qayre.
Bild:Torbjörn Stenson
Tre fjärdedelar av UF-företaget Mind Savers tillsammans med en av landets bäst säljande författare. Fr v Fatma Abdi, Jan Guillou, Faiso Ahmed Mohamed och Adni Qayre.

-- Lycka till, sa Jan Guillou när tjejerna från UF-företaget Mind Savers UF från Angeredsgymnasiet gjorde ett besök på Bokmässan för att lära sig mer om barnboksbranschen. Som en av Sveriges genom tiderna mest framgångsrika författare vet Jan Guillou förstås vad författarskap och bokutgivning handlar om. Själv är han delägare i det framgångsrika bokförlaget Privat med många välkända författare i sina bokhyllor.

När EK2-eleverna Fatma Abdi, Adni Qayre, Faiso Ahmed Mohamed och Intisar Hashi började planera sitt UF-företag Mind Savers uf landade tankarna snabbt i den publicistiska världen.
-- Vi tycker att det skall bli spännande att ge ut en barnbok, berättar Adni Qayre. Böcker är jätteviktiga för att barn skall få en bra start i livet.
På Bok- och biblioteksmässan kunde de i lugn och ro studera mängder av bokförlag, boktryckare och författare som redan kommit till den slutsatsen för länge sedan.
--Det har varit oerhört lärorikt att komma hit och se alla passionerade människor som jobbar så hårt för att vi skall ha bra böcker, menar Intisar Hashi.
Både hon och hennes tre företagarkollegor håller som bäst på att samla ihop idéer och material och tycker att det är alldeles för tidigt att gå ut och prata om innehållet. Men stjärnförfattaren, som själv utkommit med ett 50-tal böcker genom åren, tyckte att det var roligt att möta flickorna och ge dom en lyckospark på vägen.
--Sverige behöver fler unga författare, menar Jan Guillou. Och barnböcker kan vi aldrig få för många av.

Tipsa en vän Skriv utSök Sökhjälp

Publicerade
Arkiv

Tipsa redaktionen
Skicka bildinsändare
Skicka insändare

MATSEDEL

KALENDER

Det finns inga kommande händelser i kalendern.


Riksgymnasiet

Angeredsgymnasiet

Angeredswebben
Ansvarig utgivare:   Patrick Gladh
Webmaster:   Rickard Strid
Redaktion:   Anita, Sadia, Fadak, Emil, Sofia, David, James, Liana, Wilma, Tahereh, Hanna, Olle, Arieg, Aida, Hedda, Hedda, Zeinab , Torbjörn, Klara