Tisdagen den 27 september 2022 - klockan 23:05
Förstasidan
Artiklar
« Föreg. Nästa »


SM i Bästa Tjänst nästa
mål för New Buddies UF


Arnela Malkic 2017-03-14


New Buddies UF från Angeredsgymnasiet tog hem andra platsen i tävlingen Årets Bästa tjänst när Ung Företagsamhet höll sin regionala mässa på Svenska Mässan 13 mars. Det innebär att de unga företagarna från EK2 kvalificerat sig för att delta i Svenska Mästerskapen i ung företagsamhet i Stockholm i maj.
--Jättekul förstås, säger företagets verkställande direktör Mustafa Mohamad som tillsammans med övriga delägare fick rusa fram på den stora scenen i kongressalen och ta emot prischecken till folkets jubel.

New Buddies UF består, förutom av Mustafa, också av klasskamraterna ekonomichefen Mohamed Abdullahi, marknadschefen Fardowsa Iid, budgetchefen Mariam Kakhi, produktions- och inköpschefen Maida Ali och kommunikationschefen Bahar Arman. Företagets affärsidé går ut på att underlätta det nya livet i Sverige för nyanlända ungdomar.

-- Vi kom själva till Sverige ganska nyligen och känner att vi nu kan hjälpa andra att snabbare komma in i det svenska samhället, lära sig koder, regler och få nya kompisar, förklarar Bahar.
-- Tillsammans i företaget kan vi tio olika språk och vi genomför aktiviteter som bowling, biobesök, går på ishockeymatcher, fikar och har det kul samtidigt som vi pratar med de nyanlända om olika saker som vi själva tyckte var viktiga när vi var helt nya i landet, säger Fardowsa.

På Svenska Mässan blev några i företaget intervjuade av radioreportern Epp Andersson i Radio P4 SR och företaget blev nyligen också omskrivna i Göteborg Direktpress med artikeln där ungdomarna ytterligare förklarar hur lärorikt de tycker att det första halvåret med New Buddies UF har varit. Inte minst uppskattar de kontakterna med rådgivaren Cecilia Lööf på HSB.

Men nu gäller det alltså att utöver fortsatt verksamhet i företaget också börja hårdträna för SM i Ung Företagsamhet i Stockholm i maj, när företaget skall försöka vinna den åtråvärda titeln Bästa tjänst i hela Sverige.

Också klasskamraterna Fadumo Afarah, Marius Pruteanu, Gustav Arvidsson och Abdullahi Abdi med UF-företaget Hjälptruppen UF var nominerat till priset Bästa tjänst. Deras fokus ligger på att arrangera cyukelkurser för ungdomar som aldrig fick lära sig att cykla i hemlandet. Ingen dålig prestation det heller på den rekordstora mässan där hela 364 UF-företag konkurrerade om uppmärksamheten.

Tipsa en vän     Skriv utSök Sökhjälp

Publicerade
Arkiv

Tipsa redaktionen
Skicka bildinsändare
Skicka insändare

MATSEDEL

KALENDER

Det finns inga kommande händelser i kalendern.


Riksgymnasiet

Angeredsgymnasiet

Angeredswebben
Ansvarig utgivare:   Patrick Gladh
Webmaster:   Rickard Strid
Redaktion:   Anita, Sadia, Fadak, Emil, Sofia, David, James, Liana, Wilma, Tahereh, Hanna, Olle, Arieg, Aida, Hedda, Hedda, Zeinab , Torbjörn, Klara