Tisdagen den 27 september 2022 - klockan 23:38
Förstasidan
Artiklar
« Föreg. Nästa »


Förslag på ny lagändring för tiggare


Coffe Appelqvist 2017-02-22Socialdemokraterna vill ändra lagen för tiggeri. Det ska bli lättare att avhysa folk från privat mark. Det ska bli svårare att tigga pengar på gatan och på spårvagnar och bussar, säger S-partisekreterare Lena Rådström Baastad.

Löfven ville sätta press på Rumänien att ta ansvar för sitt folk ville dock inte gå in på hur det skulle gå till. Socialdemokraterna i Stockholm och Göteborg tyckte inte om förslaget men flera andra S-kommunalråd tyckte om det. Det ska fortfarande vara lagligt att tigga men det ska ses över i ordningslagen. Vi har ca 4000 människor som tigger på Sveriges gator där många bor på gatorna.

Moderaterna vill att kommunerna ska få bestämma själva om att förbjuda eller tillåta tiggeri. De säger att de hela tiden sagt att regeringen måste lägga fram ett förslag så är Moderaterna beredda på att stå bakom förslaget. Regeringen är osäker på hur de ska lösa problemet.

Tipsa en vän     Skriv utSök Sökhjälp

Publicerade
Arkiv

Tipsa redaktionen
Skicka bildinsändare
Skicka insändare

MATSEDEL

KALENDER

Det finns inga kommande händelser i kalendern.


Riksgymnasiet

Angeredsgymnasiet

Angeredswebben
Ansvarig utgivare:   Patrick Gladh
Webmaster:   Rickard Strid
Redaktion:   Anita, Sadia, Fadak, Emil, Sofia, David, James, Liana, Wilma, Tahereh, Hanna, Olle, Arieg, Aida, Hedda, Hedda, Zeinab , Torbjörn, Klara