Söndagen den 11 juni 2023 - klockan 02:48
Förstasidan
Artiklar
« Föreg. Nästa »


Girlpower


Kridsada Darayoi 2017-03-01

Artjola, Neda och Yanitsa
Artjola, Neda och Yanitsa

Jag intervjuade tre tjejer, Neda, Yanitsa och Artjola  som sitter i Ungdomsfullmäktige i Göteborg angående deras förslag om förändringar i skolan. Jag frågade Yanitsa hur det kommer sig att hon vill sitta med i ungdomsfullmäktige.

- - Det var min lärare Johanna i kursrn Pedagogiskt ledarskap som kom fram till mig en gång och sa: “Yanitsa du borde vara i ungdomsfullmäktige efter som du är intresserad av politik.”

Atjola vill ha busskort 24-7 och Neda vill ha mer fritidsgårdar.Tjejerna har undersökt vad ungdomarna på Angeredsgymnasiet vill förändra. Det var framförallt busskortet och maten i bamba.

Neda vill att ungdomarna ska få mer fritid så att de inte ska bli så skoltrötta. Hon önskar något ställe som ungdomarna ska kunna samlas på, för att umgås med varandra efter skolan, till exempel en fritidsgård. Neda, som redan brukar gå till en fritidsgård, menar att de inte brukar ha så mycket pengar för aktiviteter. Om fritidsgårdarna får mer pengar så kan de göra fler aktiviteter, till exempel utflykter eller åka på läger. Det skulle locka fler ungdomar att komma dit, tycker Neda. Då kan ungdomarna delta i aktiviteterna med oss istället för att göra massa oviktiga saker. Man kan umgås med sina vänner på helgerna, men man kan göra det efter skolan också, menar Neda.
Artjola har undersökt vad ungdomar behöver mest.
Hon vill att alla ungdomar ska få gratis busskort 24-7. Det skall gälla även på jullovet , sportlovet, alla dagar och på helgerna också. Så vill hon prata om maten i bamba för att den skall förbättras.

Busskort skall gälla bara för ungdomar som går i skolan.

 

 


Det var jättetrevligt att prata med de tjejerna och jag önskar de lycka till i framtiden!

Tipsa en vän Skriv utSök Sökhjälp

Publicerade
Arkiv

Tipsa redaktionen
Skicka bildinsändare
Skicka insändare

MATSEDEL

KALENDER

Det finns inga kommande händelser i kalendern.


Riksgymnasiet

Angeredsgymnasiet

Angeredswebben
Ansvarig utgivare:   Patrick Gladh
Webmaster:   Rickard Strid
Redaktion:   Anita, Sadia, Fadak, Emil, Sofia, David, James, Liana, Wilma, Tahereh, Hanna, Olle, Arieg, Aida, Hedda, Hedda, Zeinab , Torbjörn, Klara