Söndagen den 11 juni 2023 - klockan 01:59
Förstasidan
Artiklar
« Föreg. Nästa »


Elevdemokrati

Elevkåren - En viktig del på skolan


Pontus Sundvall 2016-10-05


Elevkåren har två stycken syften, det ena är demokratiskt och det andra är att hitta roliga aktiviteter som eleverna kan delta i, då man får en gemenskap mellan alla klasser/elever. Dem som sitter i elevkåren är minst en person från varje program eller fler. Dem har en ordförare som heter Lucas och han går på RG årskurs 4, han sammankallar till möten, har ett större ansvar och tar del i möten om elevhälsan men även i skolledningen.

Lucas har suttit som ordförare i elevkåren detta året men vart medlem sen han började på Angeredsgymnasiet RG. Elevkåren startade 2013, dem gick från elevråd till elevkår. I elevkåren består det utav 13 medlemmar, dem träffas minst en gång i veckan och det är schemalagt.

Elevkåren finns för att eleverna skall kunna påverka skolgången och få fram sina åsikter. Tre elever är med och deltar i möten med skolledningen där dem kan påverka vissa beslut men även ge åsikter om hur dem ser på skolans gång. 


Tipsa en vän Skriv utSök Sökhjälp

Publicerade
Arkiv

Tipsa redaktionen
Skicka bildinsändare
Skicka insändare

MATSEDEL

KALENDER

Det finns inga kommande händelser i kalendern.


Riksgymnasiet

Angeredsgymnasiet

Angeredswebben
Ansvarig utgivare:   Patrick Gladh
Webmaster:   Rickard Strid
Redaktion:   Anita, Sadia, Fadak, Emil, Sofia, David, James, Liana, Wilma, Tahereh, Hanna, Olle, Arieg, Aida, Hedda, Hedda, Zeinab , Torbjörn, Klara