Fredagen den 30 juli 2021 - klockan 03:33
Förstasidan
Artiklar
« Föreg. Nästa »


Min hembygd - Krönikor från Angeredsgymnasiet

Orten i mitt hjärta


Anonym 2019-02-27


Jag själv är inte född i förorten eller uppväxt men jag bott här snart i sex år och lärde mig mycket om där jag bor. Men på så sätt vill jag att mina barn ska växa upp där så länge de känner sig trygga och det är det viktigaste för mig. Att där kommer de bo kanske hela sitt liv och även dom ska känna sig hemma i förorten.

Just nu bor jag i Kortedala och här har jag bott ett helt år men innna bodde jag i Hammarkullen. Jag har levt i Hammarkullen fyra år och det var där jag lärt mig svenska och började anpassa mig i samhället. Jag älskar Hammarkullen av hela mitt hjärta. Jag ville inte verkligen flytta därifrån och bo i en annan förort, fast det blev så på grund av bostadsbrist. Men jag önskar fortfarande att flytta tillbaka dit någon dag.  

 

Jag skulle helt enkelt vilja att mina barn växer upp i Hammarkullen för att de kommer inte känna sig utanför eller annat eftersom jag anser att där lever människor som har olika bakgrund. De kommer lära sig av andras traditioner vilket jag tycker är roligt. Även om man har fördomar om hammarkullen och de andra stadsdelarna så tycker jag att de överdriver om det och får se det värre ut i en helhetsbild. Jag tror att man kan göra mycket för att kunna förbättra i hammarkullen och alla andra förorter, genom att satsa på ungdomar och skapa mötesplatser och något som gör att de blir upptagna så att de inte tar fel väg att gå på.

 

Det finns även många fördomar om förorten, att det är våldsamt, att människor som bor här är kriminella, att många lever på bidrag och använder den svenska välfärden. Jag påstår att majoriteten av människorna som bor i förorten är människor som vill samhället bra och som gör rätt för sig själva. Visst har förorten en hel del problem som segregation och utanförskap. I alla fall anser jag att dessa problem är ett politiskt misslyckande och det är olyckligt att människorna som bor i förorten får ta ansvar och skyller på dem för det som dessa problem orsakar. Jag tycker att att arbetslöshet som i sin tur skapar brottslighet och utanförskap. Jag tycker att media dessutom ger en väldigt dålig bild av förorten. Det som visas på nyheter är bara det dåliga som händer i förorten, man får se ibland det positiva som som händer.

 

Själv anser jag också att förorten bidrar med mycket kunskap och förståelse när det gäller olika kulturer i världen. Förorten är en plats där det bor människor från hela världen. Man lär sig av sina kompisar med andra bakgrunder. Samtidigt som man bor i en förort med mycket kultur så bor man i Sverige tycker jag , vilket är helt fantastiskt. Jag upplever att man får ta del av det bästa av två världar, att kunna leva i ett fritt land som Sverige och samtidigt ta del av ett multikulturellt samhälle.


Tipsa en vän     Skriv utSök Sökhjälp

Publicerade
Arkiv

Tipsa redaktionen
Skicka bildinsändare
Skicka insändare

MATSEDEL

KALENDER

Det finns inga kommande händelser i kalendern.


Riksgymnasiet

Angeredsgymnasiet

Angeredswebben
Ansvarig utgivare:   Patrick Gladh
Webmaster:   Rickard Strid
Redaktion:   Anita, Sadia, Fadak, Emil, Sofia, David, James, Liana, Wilma, Tahereh, Hanna, Olle, Arieg, Aida, Hedda, Hedda, Zeinab , Torbjörn, Klara