Fredagen den 17 september 2021 - klockan 21:39
Förstasidan
Artiklar
« Föreg. Nästa »


Kaos på Angeredsgymnasiet
Anhörigkväll - en succé!


Julia Claesson & Pontus Sundvall 2017-10-03

Lyckat kaos i entrén.
Bild:Pontus Sundvall
Lyckat kaos i entrén.

Den 3 oktober hissar Angeredsgymnasiet sina nyprintade roll-ups, fyller pumptermosarna och ställer sig i givakt. Det är anhörigkväll och när portarna slås upp blir det så trångt att våra elever får okända föräldrar i knäna.

Anhörigkväll på Angeredsgymnasiet är en viktig tradition som handlar om att slå upp portarna för anhöriga till årets första-års-elever. Patrick Gladh förklarar att för många nyanlända är det bra att få visa upp sin skola för anhöriga som inte riktigt vet hur ett gymnasie fungerar i Sverige.

- Det är viktigt för att kunna stötta barnen.

Klockan 17.30 fylls entrén snabbt med nyfikna och lite vilsna föräldrar. I entrén möts de av olika verksamheter på skolan. Det är GPS - Guide På Skolan, Studie- och Yrkesvägledarna, New Buddies och Elevkåren som stolta och laddade tar emot den snabbt växande skaran.

Elevkåren langade fika.
Bild:Julia Claesson
Elevkåren langade fika.

Bild:Julia Claesson

Nästan omedelbart blir det fullt i foajen och Elevkåren langar kaffe och bullar för glatta livet. Mitt i uppståndelsen hissar Patrick Gladh fram en check på 50 000 kronor. Det är ingen utdelning utan ett stolt uppvisande av det pris eleverna i EK3 jobbat för under föregående år i sitt UF-företag. Priset vanns några dagar tidigare på Kick Off för en ny UF-företagar-kull. Då fick New Buddies priset av JCE-gruppen.Samling i C11.
Bild:Pontus Sundvall
Samling i C11.

Klockan tickar på och när hen når 18.00 börjar föräldrarna röra sig ner genom korridoren för att möta lärare och mentorer. I C11 fortsätter Torbjörn Stenson att hylla New Buddies. Även Angeredswebben fick en strålkastare i nyllet och välförtjänt reklam.

När Angeredswebben pratar med Roger Blom är han glad för att det var så många vuxna som tagit sig till skolan denna kväll.

- Det visar att många bryr sig. Det har gått lugnt till och varit roligt. Extra roligt är det då vi inte anordnat anhörigkväll på några år. Förr kom det inte så många men i år blev det bra! Sannerligen ett koncept vi kommer att fortsätta med.

Tipsa en vän     Skriv utSök Sökhjälp

Publicerade
Arkiv

Tipsa redaktionen
Skicka bildinsändare
Skicka insändare

MATSEDEL

KALENDER

Det finns inga kommande händelser i kalendern.


Riksgymnasiet

Angeredsgymnasiet

Angeredswebben
Ansvarig utgivare:   Patrick Gladh
Webmaster:   Rickard Strid
Redaktion:   Anita, Sadia, Fadak, Emil, Sofia, David, James, Liana, Wilma, Tahereh, Hanna, Olle, Arieg, Aida, Hedda, Hedda, Zeinab , Torbjörn, Klara