Julia tog hem guldet i Göteborg Open


Hedda Nylin 2018-11-28

Julia Claesson
Julia Claesson

Göteborg Open är Sveriges största bredd-och rekryteringstävling i parasport. Detta är en tävling för barn och ungdomar med funktionsnedsättning som hålls i Prioritet Serneke Arena. Tävlingen ägde rum 23-25 november 2018.


Julia Claesson från Riksgymnasiet år fyra har varit med i Göteborg Open och tävlade i sporten sextio meter manuell rullstol. Hon tog hem guldet. Julia berättar att hon deltagit i tävlingen två gånger tidigare och då tävlade hon i sextio meter, parallellslalom och hon har även tävlat i boccia tidigare.
Sammanlagt har hon varit med och tävlat i tre olika sporter under årens lopp. Hon säger att det har varit kul att vara med i Göteborg Open och hon kan rekommendera till andra att vara med. Det var ungefär femton stycken som deltog i tävlingen sextio meter rullstol i år och åldrarna varierade mellan tretton till tjugo år, berättar Julia. Tävlingen gick ut på att man kör två omgångar och ska köra på så lika tid så möjligt i båda omgångarna. Varje deltagare tävlar mot sin egen tid. Julia berättar att hon inte tränat inför tävlingen utan att hennes taktik var att köra så snabbt så möjligt.