Fredagen den 17 september 2021 - klockan 21:00
Förstasidan
Artiklar
« Föreg. Nästa »


Aktiviteter på Angeredsgymnasiet


Hedda Nylin & Pontus Sundvall 2017-10-25

Bild:Pontus Sundvall

Catarina har jobbat på Angeredsgymnasiet i elva år. Hon började som elevassistent, sedan lärarassistent och nu som skolvärd. Här berättar hon om aktiviteter på skolan.

Catarina säger att det finns pingisbordet som sysselsättning för eleverna. Sen vill elevkåren göra så mycket aktiviteter som möjligt, lekar eller tävlingar till exempel.

— En kul grej är gömma ankor och kycklingar, då är alla med, vi kanske ska ha fler sådana saker.

Sedan har vi ett nytt samarbete med KulturATOM och Kulturskolan. Tanken är att gå från skolan till dit och dansa, spela spel, måla, spela in musik, sjunga.
Det försöker vi öppna upp mer och mer.

Hon tycker att man alltid kan ordna mer aktiviteter. Det bästa är att vi har en elevkår med olika utskott, så det är bara att kontakta elevkåren om man har ett förslag. Men visst finns det mer att göra.

Det finns inte planer på att utöka utbudet av saker att placera ut i  korridorerna som det ser ut just nu, allt kommer från eleverna.

 

Bild:Pontus Sundvall

Elevkåren har just varit iväg och planerat för hur året ska se ut med olika aktiviteter.


Sen är det samarbetet som fortsätter så på fredagseftermiddagar kommer det alltid att vara på ATOM, det är en stående grej. Sen försöker vi få med ATOM och Kulturskolan mer och mer, så att det skulle kunna vara öppet hela tiden.

Catarina tycker att det är viktigt att det finns olika aktiviteter som sammanför hela skolan, så att alla kan vara med och att alla kan vara delaktiga.


— Fotbollsturneringen är ett exempel ett annat är att vi vill att orienteringen och friidrotten också ska vara så att hela skolan är med, säger Catarina.


Det finns ett pingisbord som ej är monterat, tanken är att det ska stå på samma ställe så att det blir två pingisbord bredvid varandra, men vi kan tänka oss ett annat ställe om det finns plats.


Catarina säger att det är viktigt att eleverna kommer med förslag annars får de gissa sig fram vad eleverna vill.

— Vi vill göra att det är en vi-känsla i skolan, det är min bild av det hela. Jag vill att alla ska vara med. Att det ska vara aktiviteter för alla.


Get Fit med Catta & Hanna

Öppet för alla som vill

Träning onsdagar kl. 15.00- 16.00 i gruppträningssalen på Angered Arena.

Torsdagar kl. 15.15-16.15 är det löpträning. Samling Angered Arena.


Fit For Life en kurs för tjejer på hösten och för killar på våren.

Vi ses två gånger i veckan, måndagar för att testa olika träningsformer och torsdagar för att prata om kost, stress och sömn.

 

 


Tipsa en vän     Skriv utSök Sökhjälp

Publicerade
Arkiv

Tipsa redaktionen
Skicka bildinsändare
Skicka insändare

MATSEDEL

KALENDER

Det finns inga kommande händelser i kalendern.


Riksgymnasiet

Angeredsgymnasiet

Angeredswebben
Ansvarig utgivare:   Patrick Gladh
Webmaster:   Rickard Strid
Redaktion:   Anita, Sadia, Fadak, Emil, Sofia, David, James, Liana, Wilma, Tahereh, Hanna, Olle, Arieg, Aida, Hedda, Hedda, Zeinab , Torbjörn, Klara