Söndagen den 11 juni 2023 - klockan 03:05
Förstasidan
Artiklar
« Föreg. Nästa »


AG-Cupen...
...för tionde året i rad


Torbjörn Stenson & Julia Klasson 2018-02-28

Arkivbild 2014
Arkivbild 2014

Närmare tusentalet fotbollsspelande högstadieungdomar drabbar samman i Angereds Arena när AG-Cupen startar 1 mars.

Under sju spännande speldagar, 1-2 samt 5-9 mars, möts högstadieelever från precis hela Göteborg i en fartfylld fotbollsturnering som arrangeras av Angeredsgymnasiets fotbollsutbildningar. I år firar AG-Cup 10-årsjubileum och intresset för tävlingen är större än någonsin.
 
--AG-Cupen har under åren utvecklats till en fantastisk fotbollsturnering, både rent sportsligt och som ett integrationsprojekt som verkligen fungerar genom att förena och stärka banden mellan ungdomar i vår stad. Här finns både pojk- och flicklag från alla stadsdelar, konstaterar tävlingsledaren Mikael Olausson.
 
Arrangemanget genomförs med hjälp av Angeredsgymnasiets fotbollsspelande elever, som här får träna förmågan att leda och organisera en större turnering för sina yngre fotbollsvänner.

Mikael Olausson och Catarina Josteus är huvudansvariga för årets upplaga av AG Cupen.
Bild:Anton Gustafsson
Mikael Olausson och Catarina Josteus är huvudansvariga för årets upplaga av AG Cupen.

Angeredswebbens Julia Klasson har pratat med Mikael Olusson om årets upplaga av AG Cupen.

Hur spelas turneringen?


- Den spelas under sju dagar med start torsdagen den 1:e mars t.o.m. fredagen den 9:e mars då slutspelet med finalerna går av stapeln.


Kommer ni fira lite extra nu när det är 10 årsjubileum?

- Nix inget speciellt firande utan vi känner bara stolthet att Roger Blooms integrationsprojekt 10 år senare fortfarande attraherar ungdomars och lärares intresse.


Varifrån kommer eleverna som ska vara med? Hur många kommer från Angeredsgymnasiet?

- Eleverna kommer från hela Göteborg där syftet är att ungdomar ska träffas och få en ökad förståelse och solidaritet för varandra. Att göra Göteborg lite mer intimt då vår stad faktiskt är en av de mest segregerade städerna i EU.


- Ingen elev från Angeredsgymnasiet kommer att delta, utan turneringen vänder sig till högstadieelever. Dock kommer många elever från vår stadsdel Angered att delta i festligheterna.


- Många elever från Angeredsgymnasiet kommer däremot att delta som arrangörer då våra innovativa och härliga lärare på skolan ser möjligheter i att använda AG cupen som en del av elevernas kursplaner i diverse ämnen.

Kommer ni ha någon extra säkerhet i samband med cupen?

- Tyvärr så finns det mindre empatiska och omogna ungdomar som vid tillfällen förstört festligheterna för övriga men det rör sig om otroligt få i förhållande till alla de tusentals som är exemplariska i sitt uppförande. I år kommer vi inte tillåta publik utan lärares tillsyn av två anledningar.

1. Elever från vår skola och andra högstadier i närområdet har valt att missa lektioner för att titta på fotboll vilket är allt annat än okej.

2. Att vi ska öka säkerheten och genom att ungdomar endast beviljas tillstånd i sporthallen under en lärares tillsyn.

 


 

 

Tipsa en vän Skriv utSök Sökhjälp

Publicerade
Arkiv

Tipsa redaktionen
Skicka bildinsändare
Skicka insändare

MATSEDEL

KALENDER

Det finns inga kommande händelser i kalendern.


Riksgymnasiet

Angeredsgymnasiet

Angeredswebben
Ansvarig utgivare:   Patrick Gladh
Webmaster:   Rickard Strid
Redaktion:   Anita, Sadia, Fadak, Emil, Sofia, David, James, Liana, Wilma, Tahereh, Hanna, Olle, Arieg, Aida, Hedda, Hedda, Zeinab , Torbjörn, Klara