Lördagen den 30 september 2023 - klockan 05:05
Förstasidan
Artiklar
« Föreg. Nästa »


Volvo besökte Angeredsgymnasiet


Zeinab Sabbar Badir, Fadak Al-juboori 2018-09-26

<span>Petra Elio jobbar med Angeredsutmaningen och har bjudit in Volvo till Angeredsgymnasiet. </span><div><span> </span></div>
Bild:Fadak Al-juboori

Petra Elio jobbar med Angeredsutmaningen och har bjudit in Volvo till Angeredsgymnasiet.

 


Onsdagen den 3 oktober besökte Volvo Angeredsgymnasiet, de träffade NA3, EK3, HA3, SA3. Syftet med besöket var att presenterar företaget och de hade presentatörer med sig som berättade om sina personliga resor inom Volvo-industrin.


Den 3 oktober fick Angeredsgymnasiet besök av bilföretaget Volvo. Volvo är engagerade i Angeredsutmaningen, som är ett samarbete mellan skolan och ett stort antal organisationer och företag som hjälper våra elever att bygga nätverk, göra praktik, läxhjälp och andra saker. Volvo presenterade företaget med hjälp av fem presentatörer från olika delar av Volvo som berättade om sina liv, hur de kom till Volvo och deras personliga resor inom företagets olika verksamheter. Volvo gör detta besök hos oss på Angeredsgymnasiet beroende på att de lägger mycket fokus på något de kallar för Diversity, alltså mångfald och olikheter i samhället. Volvo vill kunna spegla samhället och det är därför Angeredsgymnasiet bjöd in Volvo för att de vill skapa möjligheter för eleverna i skolan för att de skall få en intresse för de olika yrken man kan ha och utbildningar som leder till dessa yrken. Angeredsgymnasiet har också insett att eleverna har ett stort intresse för volvo, många elever som går eller har gått på Angeredsgymnasiet jobbar redan på Volvo.


Volvo tog med sig en Volvobuss och en Volvo lastbil. Alla fick chans och titta på och kika in, det kan bli aktuellt i framtiden att fler klasser på skolan får träffa volvo.

 

Tipsa en vän Skriv utSök Sökhjälp

Publicerade
Arkiv

Tipsa redaktionen
Skicka bildinsändare
Skicka insändare

MATSEDEL

KALENDER

Det finns inga kommande händelser i kalendern.


Riksgymnasiet

Angeredsgymnasiet

Angeredswebben
Ansvarig utgivare:   Patrick Gladh
Webmaster:   Rickard Strid
Redaktion:   Anita, Sadia, Fadak, Emil, Sofia, David, James, Liana, Wilma, Tahereh, Hanna, Olle, Arieg, Aida, Hedda, Hedda, Zeinab , Torbjörn, Klara