Fredagen den 30 juli 2021 - klockan 02:08
Förstasidan
Artiklar
« Föreg. Nästa »


SVT i Angered för
att roa och oroa


Fardowso Iid 2016-03-18

Abdikadar Omar tillsammans med programledarna Henrik Kruusval, Sofia Nordén, Sandy Kalleny och Nils Chöler samt eleverna Maida Ali och Fardowso Iid på SVT Angereds invigning..
Abdikadar Omar tillsammans med programledarna Henrik Kruusval, Sofia Nordén, Sandy Kalleny och Nils Chöler samt eleverna Maida Ali och Fardowso Iid på SVT Angereds invigning..

--Vår uppgift är att roa och oroa. Och vi är mycket intresserade av alla berättelser som människorna i Angered har samlat på sig i livet. Det sa Josefin Ziegler, nyhetschef på SVT Väst, när hon invigde den nya angeredsredaktionen på Blå Stället. Massor av TV-kändisar, TV-chefer liksom nuvarande och gamla angeredselever var på plats.

--När SVT, alltså Sveriges Television, nu startar en TV-redaktion med två reportrar här uppe i Angered så är det därför att vi ser att vi måste bli bättre på att nå ut och få kontakt med människorna som bor, studerar och arbetar här, berättar Sofia Norden som tillsammans med kollegan Sandy Kalleny arbetar på den nya redaktionen.
--Dessutom vill vi ju att alla i Angered skall titta på SVT och se att vi är deras kanal.

Programledaren på SVT Väst, Kristina Petersen, håller med;
-- Även om det bara är 20 minuters bilresa till SVT på älvstranden så kan det vara långa avstånd på andra sätt. Vi hoppas verkligen att angeredsborna nu förstår att vi verkligen vill ha med dom på TV. Både när det händer roliga saker och när det händer dåliga saker.

Abdikadar Omar, som tog studenten i Angered i våras och nu pluggar juridik på universitetet, håller med. Han fick själv möjlighet att intervjua kung Carl XVI Gustaf för SVT när kungen kom till Angeredsgymnasiet i maj:

--Det är fantastiskt vilken genomslag TV har. När jag kom till universitetet i Örebro i höstas så kände lärare och studenter igen mig från TV flera månader tidigare. Därför är det ju jättebra att SVT nu anstränger sig extra mycket för att berätta om sådant som händer i Angered. Det ger ju alla angeredsbor en unik möjlighet att vara med och skapa bilden av Angered, menar Abdikadar Omar.

Den nya angeredsredaktionen ligger mittemot ingången till Angeredsgymnasiets skolrestaurang.
--Självklart kan man också ta kontakt med oss på Twitter (@svtvast), Facebook (SVT Nyheter Väst) och Instagram (svtvast), säger Sofia Nordén.

Tipsa en vän     Skriv utSök Sökhjälp

Publicerade
Arkiv

Tipsa redaktionen
Skicka bildinsändare
Skicka insändare

MATSEDEL

KALENDER

Det finns inga kommande händelser i kalendern.


Riksgymnasiet

Angeredsgymnasiet

Angeredswebben
Ansvarig utgivare:   Patrick Gladh
Webmaster:   Rickard Strid
Redaktion:   Anita, Sadia, Fadak, Emil, Sofia, David, James, Liana, Wilma, Tahereh, Hanna, Olle, Arieg, Aida, Hedda, Hedda, Zeinab , Torbjörn, Klara