Söndagen den 28 november 2021 - klockan 04:01
Förstasidan
Artiklar
« Föreg. Nästa »


Kuben i Kungsträdgården
- en resa i mänskliga rättigheter och upplevelser


Emerald Baldove 2017-09-13

Angeredsgymnasiet åkte till Stockholm den 1 - 3 september med Kuben. Emerald Baldove var med och skrev för Angeredswebben.

Att lära känna nya människor, åka med tåg, bra musik och inspirerande ord från gästtalare var höjdpunkten på min resa. Jag var så glad och privilegierad att jag fick chansen att uppleva utställningen av kuben i Kungsträdgården, Stockholm. Med varmt välkomnande från konferencier och att se de andra skolorna som har samlats för den här händelsen fick mig så glad för de saker som hade förberetts för oss.
Jan Eliasson som har varit vice ordförande för FN gästtalare och jag blev inspirerad av hans tal om mänskliga rättigheter att det inte bara handlar om rättigheter utan om skyldigheter också. Han påpekade att “Jag kan inte göra allt men, alla måste göra något”. 

Vi hade också en workshops och där vi skulle reflektera med de andra kuberna och välja den som inspirerade oss mest. Det var intressant att se olika ideér som uttalar mänskliga rättigheter.
Vi träffade också en ung man som heter Björn Fonden, som representerade FN för ungdomar. Han talade mycket om hur kan vi göra skillnad i vår ålder och det var fantastiskt att se en 20-åring som representerade ungdomar om att göra förändringar. 

Vi avslutade vår resa med en tävling om att göra skillnad genom att hjälpa någon, vilket var utmanande och roligt samtidigt. Petra, vår lärare som var med oss under resan och alla nya kompisar jag fick träffa var också en del av min upplevelse genom hela resan.

Tipsa en vän     Skriv utSök Sökhjälp

Publicerade
Arkiv

Tipsa redaktionen
Skicka bildinsändare
Skicka insändare

MATSEDEL

KALENDER

Det finns inga kommande händelser i kalendern.


Riksgymnasiet

Angeredsgymnasiet

Angeredswebben
Ansvarig utgivare:   Patrick Gladh
Webmaster:   Rickard Strid
Redaktion:   Anita, Sadia, Fadak, Emil, Sofia, David, James, Liana, Wilma, Tahereh, Hanna, Olle, Arieg, Aida, Hedda, Hedda, Zeinab , Torbjörn, Klara