Lördagen den 20 april 2024 - klockan 09:02
Förstasidan
Artiklar
« Föreg. Nästa »


3 x 3 meter
Kubprojektet startar upp på Angeredsgymnasiet


Rickard Strid 2016-05-04

Bild:Bildkälla: Raoul Wallenberg Academy

Den 4 maj informerades Angeredsgymnasiets personal om Kubprojektet, en del av Raoul Wallenberg Academy. Efter sommaren 2016 fortsätter nu arbetet...

Redan i vår drar kubprojektet igång på Angeredsgymnasiet. Tillsammans skall skolan under hösten, med eleverna i årskurs 1 och 2 i spetsen, arbeta med att designa insidan av en container på temat mänskliga rättigheter. Under slogan "Varje människa kan göra skillnad!" kommer Angeredsgymnasiet att bli en del av ett nationellt projekt som redovisas gemensamt i Stockholm i slutet av projektet.

Vecka 49 anländer en stor svart kub till Angeredsgymnasiet. Då är det dags för 880 elever att börja fylla kuben under temat "Rätten till mänskliga rättigheter". Den 17 september startar projektet på Angeredsgymnasiet med stort informationsmöte för ungefär 50 lärare som kommer att vara involverade med att guida eleverna att forma och bygga insidan av kuben.

Vecka 43 drar projektet igång på riktigt. Skolans traditionella PBL-vecka ersätts av en KUB-vecka. Måndagen inleder med Kick-off för alla i hela skolan. Under följande tre dagar arbetar man i workshop med temaarbete under vilken alla får tillgång till verktygslåda och material vilka delas med eleverna. 

Slutligen anländer kuben i vecka 49. Torsdagen och fredagen i denna vecka genomförs under temat mänskliga rättigheter. Det slutgiltiga montaget, som i slutändan kommer att presenteras i Stockholm på Raoul Wallenbergsdagen, genomförs under vårterminen 2017.

Under lärarinformationen delas ett pedagogiskt material ut som ger inspiration.
Bild:Rickard Strid
Under lärarinformationen delas ett pedagogiskt material ut som ger inspiration.

Angeredsgymnasiet har tilldelats artikel 30 i FN:s allmänna förklaring om de mänskliga rättigheterna.

"Artikel 30
Ingenting i denna förklaring får tolkas som att det innebär en rätt för en stat, en grupp eller en enskild person att ägna sig åt en verksamhet eller att utföra en handling som syftar till att omintetgöra någon av de rättigheter eller friheter som anges i förklaringen."
Källa: http://www.manskligarattigheter.se/sv/vem-gor-vad/forenta-nationerna/fn-s-allmanna-forklaring

#göraskillnad
Se film om projektet här

Tipsa en vn Skriv ut



Sök Sökhjälp

Publicerade
Arkiv

Tipsa redaktionen
Skicka bildinsändare
Skicka insändare

MATSEDEL

KALENDER

Det finns inga kommande händelser i kalendern.


Riksgymnasiet

Angeredsgymnasiet

Angeredswebben
Ansvarig utgivare:   Patrick Gladh
Webmaster:   Rickard Strid
Redaktion:   Anita, Sadia, Fadak, Emil, Sofia, David, James, Liana, Wilma, Tahereh, Hanna, Olle, Arieg, Aida, Hedda, Hedda, Zeinab , Torbjörn, Klara