Fredagen den 30 juli 2021 - klockan 03:40
Förstasidan
Artiklar
« Föreg. Nästa »


Nyöppnad fritidsgård i centrala Hjällbo


Melker Holm 2016-02-10


I förra veckan öppnades fritidsgården i Hjällbo på nytt fast i nya lokaler. Det är en kommunal fritidsgård som välkomnar alla ungdomar mellan 13 – 20 år. De nya lokalerna ligger på Bergsgårdsgärdet 79 i Hjällbo centrum. 


I de nya lokalerna finns det möjlighet att spela bordtennis och andra spel. Träna dans i danssalen och besökarna har även tillgång till en liten musikstudio. Tisdagkvällar är speciellt tillägnat enbart åt tjejer på fritidsgården. På tisdagkvällar har fritidsgården även Bergsgårdshallen att tillgå för spontanfotboll eller andra aktiviteter.  


Fritidsgården är öppen tre dagar i veckan 17.00 – 21.30 och uppdaterar sin facebooksida om aktiviteter och öppettider dagligen. Fredagar har de dock utökat öppettiden till 22.30.


Angeredswebben kontaktade Urban som är en av sex fritidsledare på den nya fritidsgården. Han är väldigt nöjd att fritidsgården har fått ”nya fräscha lokaler”. Urban berättar för oss att det har stått klart sedan länge att fritidsgården skulle flytta på sig.  


- Jag har alltid i mitt yrkesverksamma liv jobbat med människor, det är något jag verkligen tycker om.          


Urban fick frågan om varför det behövs en fritidsgård i Hjällbo och han tror att det behövs en fritidsgård i alla bostadsområden för att ungdomarna ska kunna integreras i samhället.


Den nya fritidsgården har mindre besökare än vad den gamla hade men det är för att alla vet inte var den nya ligger menar Urban. Men han tror att antalet kommer att öka med tiden. I snitt hade de 55 besökare per dag på den gamla fritidsgården och de hoppas de slå.


Tipsa en vän     Skriv utSök Sökhjälp

Publicerade
Arkiv

Tipsa redaktionen
Skicka bildinsändare
Skicka insändare

MATSEDEL

KALENDER

Det finns inga kommande händelser i kalendern.


Riksgymnasiet

Angeredsgymnasiet

Angeredswebben
Ansvarig utgivare:   Patrick Gladh
Webmaster:   Rickard Strid
Redaktion:   Anita, Sadia, Fadak, Emil, Sofia, David, James, Liana, Wilma, Tahereh, Hanna, Olle, Arieg, Aida, Hedda, Hedda, Zeinab , Torbjörn, Klara