Söndagen den 11 juni 2023 - klockan 02:38
Förstasidan
Artiklar
« Föreg. Nästa »


Kridsada Darayoi om elevkårens planer inför hösten


Sofia Bergman 2018-09-12

Kridasda Darayoi
Bild:Sofia Bergman
Kridasda Darayoi

Jag frågade Kridsada Darayoi som jobbar i elevkåren vad som händer när de har möte och vad de har för planer inför hösten.

 

Kridsada Darayoi sitter med i elevrådet och är representant för eleverna på Riksgymnasiet. Det är cirka nio personer som är med i elevkåren.


Det händer mycket inom elevkåren, säger Kridsada. Vi har olika utskott som är ansvariga för olika saker, som tex aktivitetsutskott, sekreterare, ordförande osv. Förra veckan var det skolval som var aktuellt. Vi försökte få med eleverna att rösta. Vi gick fram till eleverna och frågade om de har röstat och förklararde för dem hur viktigt det är att rösta.

Vi på elevkåren försöker få fler medlemmar. Är man medlem i elevkåren så kan man få olika rabatter i skolan, tex i skolkiosken. Vi har planer på att öppna en egen kiosk för hela skolan.

Vi har ett Instagramkonto som heter Angeredsgymnasiets elevkår där vi lägger ut olika aktiviteter och evengemang. Vi har även ett snapchat konto som heter Angered Elevkår.

Under hösten kommer vi att jobba med att öka tryggheten och gemenskapen i skolan. Det ska gå till på så sätt att vi i elevkåren kommer att bjuda in en kollega till klasserna som heter Neda Muhammed Ali som är vår ordförande och som kommer att prata om hur man ska gå tillväga för att öka gemenskapen. Sen så kommer vi att ha “gemenskapsdagar” ca en gång i månaden, kanske efter skoltid.


Tipsa en vän Skriv utSök Sökhjälp

Publicerade
Arkiv

Tipsa redaktionen
Skicka bildinsändare
Skicka insändare

MATSEDEL

KALENDER

Det finns inga kommande händelser i kalendern.


Riksgymnasiet

Angeredsgymnasiet

Angeredswebben
Ansvarig utgivare:   Patrick Gladh
Webmaster:   Rickard Strid
Redaktion:   Anita, Sadia, Fadak, Emil, Sofia, David, James, Liana, Wilma, Tahereh, Hanna, Olle, Arieg, Aida, Hedda, Hedda, Zeinab , Torbjörn, Klara