Fredagen den 17 september 2021 - klockan 22:25
Förstasidan
Artiklar
« Föreg. Nästa »


När ska det ta slut?


Viktor Wilson 2017-02-01


Sedan 2013 går statisken upp och ner när det gäller antal skjutningar i Göteborg men enligt stapeldiagrammet som GP lagt ut den 11 januari 2017 så ser den ut att gå neråt, från 56 skjutningar 2013 till 39 stycken år 2016. Men året innan, alltså 2015 var det 31 stycken. Så det går upp och ner, varför tror ni det är så, vad beror det på? 171 skjutningar totalt och enligt statistiska uppgifter är mer än hälften riktade till en individ.  Det handlar oftast om gängbråk. Våldet är alltså inte riktat mot allmänheten. Det är 9 av 10 gånger en anledning bakom det som händer och mellan gäng, med det sagt menar jag att det är väldigt få tillfällen som det är riktat mot en allmän grupp eller person.  


Enligt bra.se (brottförbyggande förrådet) statistik tyder det på att 2012 var det år det var minst brottslighet. Men det ser bara ut att öka vilket känns oroande. Brott händer mest i storstadslänen, två av tre brott händer i storstäder.


En av de mest drabbade områden i Göteborg är Angered om man bara kollar på statistiken. Men skulle man fråga mig som bor här, kan jag säga att det händer inget mer än någon annanstans. Det är tidningar och media som får det att låta så. Då kan konsekvensen bli att folk kan få förutfattade meningar. Så nästa gång du läser om brott i Biskopsgården eller något annat ställe så tänk efter.

 

Tipsa en vän     Skriv utSök Sökhjälp

Publicerade
Arkiv

Tipsa redaktionen
Skicka bildinsändare
Skicka insändare

MATSEDEL

KALENDER

Det finns inga kommande händelser i kalendern.


Riksgymnasiet

Angeredsgymnasiet

Angeredswebben
Ansvarig utgivare:   Patrick Gladh
Webmaster:   Rickard Strid
Redaktion:   Anita, Sadia, Fadak, Emil, Sofia, David, James, Liana, Wilma, Tahereh, Hanna, Olle, Arieg, Aida, Hedda, Hedda, Zeinab , Torbjörn, Klara