Fredagen den 17 september 2021 - klockan 21:59
Förstasidan
Artiklar
« Föreg. Nästa »


Skolledningen tar plats

Patrick Gladh - om stoltheten över att få vara rektor i Göteborgs mest spännande skola


2018-04-11

Patrick Gladh
Bild:Rickard Strid
Patrick Gladh

Äntligen tar skollednigen plats i Angeredswebben. Första texten är skriven av rektor Patrick Gladh som ger oss en reflektion om skolan och varför han blev rektor. 

Att få starta något nytt är stort, att få göra det på Angeredswebben är större. Det du läser nu är första rektorsspalten med fler på väg. Vi rektorer (det finns fem stycken på skolan) har utmanats att ge vår syn på skola, utbildning, Angeredsgymnasiet och inte minst de vardagar vi delar med alla er elever, lärare och övrig personal. För det är spännande vardagar vi delar med varandra.
Det finns så mycket att skriva om. Om varför man blev rektor. Om vilken skolmiljö som vi vill skapa. Om alla projekt som är igång. Om möten med elever som gör att man växer och som gör att man blir bekymrad. Om den stolthet jag känner över att få vara rektor i Göteborgs mest spännande skola.

För mig innebär skola möjligheter. Tillsammans utvecklar vi varandra (jo, det är säkert – lärare utvecklas också av att vara i skolan). Tillsammans skapar vi möjligheter för elever att gå vidare i livet. Vidare till arbete, vidare till studier eller vidare mot det där drömmålet som man burit på hela livet. Om skolan är bra så blir det en språngbräda mot det målet.

 

Det kan vara svårt att se detta mål när provstressen inför nationellt prov växer. Det är till och med svårt att se det som rektor emellanåt när man drunknar i mail och blanketter som ska hanteras. Då är det bra att kliva ut ur arbetsrummet och gå en sväng i korridorerna. Alltid är det någon att prata med, några frågor som behöver besvaras eller något att titta till.

 

När jag för tolv år sedan valde att bli rektor för första gången så var det utmaningen i att ta mig an det som skulle vara det svåraste arbetet. Idag är jag rektor för att det är det bästa jobbet.

 


Tipsa en vän     Skriv utSök Sökhjälp

Publicerade
Arkiv

Tipsa redaktionen
Skicka bildinsändare
Skicka insändare

MATSEDEL

KALENDER

Det finns inga kommande händelser i kalendern.


Riksgymnasiet

Angeredsgymnasiet

Angeredswebben
Ansvarig utgivare:   Patrick Gladh
Webmaster:   Rickard Strid
Redaktion:   Anita, Sadia, Fadak, Emil, Sofia, David, James, Liana, Wilma, Tahereh, Hanna, Olle, Arieg, Aida, Hedda, Hedda, Zeinab , Torbjörn, Klara