Tisdagen den 27 september 2022 - klockan 22:46
Förstasidan
Artiklar
« Föreg. Nästa »


Föreningen som hjälper!


Sofia Bergman 2019-01-30

Bild:Rickard Strid

Jag har jobbat med en atrikel om föreningen ensamma barn, detta är vad jag fisck för svar om ensamma barn som Malin Sjöberg skickade till mig.

Föreningen Ensamma Barn startade sent på våren 2016.Orsaken var att många av våra  elever som nyss kommit till Sverige började få avslag på sina ansökningar om uppehållstillstånd, alltså tillstånd för att få stanna här i Sverige men istället hamnade på migrationsverkets boenden för vuxna långt utanför Göteborg. Många av de unga kunde inte ta sig till och från skolan då de inte hade pengar till busskort och migrationsverket bryr sig inte om en ung person kommer till skolan eller inte.


Vi i skolan visste att det är väldigt viktigt att få gå kvar i skolan tills man tagit studenten när allt annat har försvunnit (familjehem/boende, god man, socialtjänst osv). De unga hade en liten ersättning från migrationsverket varje månad och för de unga som valde att bo hos kompisar eller annat räckte dessa pengar inte till det nödvändigaste såsom mat, kläder, receptfria mediciner (alvedon, magkatarrsmedicin osv). Vi ansåg då att vi behövde starta en förening där vi kunde samla in pengar som direkt går till de elever som har störst behov.


Från början hade vi en förhoppning om att även kunna dela ut medel till barn som bor med sin familj och där familjens ekonomi är svag. Tyvärr räcker pengarna idag bara till de allra fattigaste, till de som har mycket låg ersättning från migrationsverket. eller som helt saknar ersättning. Pengarna går främst till busskort, mat, mediciner, skor och kläder. Vi har ingen annan organisation i föreningen nu för tiden. Syftet med föreningen är att allt vi får in ska gå direkt till de barn och unga som har störst behov.


Om du vill hjälpa till kan du swisha pengar till: 123-2637122

Tipsa en vän     Skriv utSök Sökhjälp

Publicerade
Arkiv

Tipsa redaktionen
Skicka bildinsändare
Skicka insändare

MATSEDEL

KALENDER

Det finns inga kommande händelser i kalendern.


Riksgymnasiet

Angeredsgymnasiet

Angeredswebben
Ansvarig utgivare:   Patrick Gladh
Webmaster:   Rickard Strid
Redaktion:   Anita, Sadia, Fadak, Emil, Sofia, David, James, Liana, Wilma, Tahereh, Hanna, Olle, Arieg, Aida, Hedda, Hedda, Zeinab , Torbjörn, Klara