Fredagen den 30 juli 2021 - klockan 04:05
Förstasidan
Artiklar
« Föreg. Nästa »


Debattboxning på Angeredsgymnasiet
- hett och spännande


Olle Lundholm, Hanna Johansson & Sadia Ahmed 2018-08-30

Kristdemokraterna avgick med segern mot Sverigedemokraterna.
Bild:Sadia Ahmed
Kristdemokraterna avgick med segern mot Sverigedemokraterna.

Förmiddagen den 30 augusti hölls debattboxning i Gröna Hallen på Angeredsgymnasiet för andra året i rad.

Gröna Hallen på Angereds Arena fylldes ordentligt denna lagoma torsdagsförmiddag. Eleverna på skolan var lediga från vanligt schema för att under tre timmar få möjlighet att möta politiker från de sju just nu sittande partierna. Alla var representerade. I mitten en tillfällig boxningsring och efter välkomsthälsning presenterade Patrik Gladh dagens domare Torbjörn Stenson som tog vid och förklarade regler och genomförande. Frågor från eleverna, treminuters-matcher mellan olika partirepresentanter med efterföljande kommentarer från elevkåren och sedan röstning på vem man tyckt skött sig bäst.
Ingen knockout i Centerns och Liberalernas drabbning.
Bild:Sadia Ahmed
Ingen knockout i Centerns och Liberalernas drabbning.

Angeredswebben har pratat med elever som var där. Visst det drog ut på tiden men intressant var det, säger en elev. Ämnena var intressant, tycker samma elev. En annan elev gillade möjligheten till information men insåg samtidigt att det inte handlar om djup. Det är lätt att lova mycket när man inte "har tid" att förklara hur löftena ska uppfyllas.

Ibland brände det till ordentligt. Exempelvis debatterade V och SD frågan om att inte få bära vilka religiösa symboler som helst på allmän plats. Vid ett annat tillfälle debatterades gratis tamponger för tjejer. Något som inte var en självklarhet för alla.

I slutändan föll det sig dock så att inget resultat kunde avges då de debatterande partierna deltagit olika mycket. Trist tyckte vissa, då man faktiskt röstat. Rättvist tyckte andra då alla var vinnare och informationen nått ut, vilket ändå får ses som dagens huvudsyfte.

Tipsa en vän     Skriv utSök Sökhjälp

Publicerade
Arkiv

Tipsa redaktionen
Skicka bildinsändare
Skicka insändare

MATSEDEL

KALENDER

Det finns inga kommande händelser i kalendern.


Riksgymnasiet

Angeredsgymnasiet

Angeredswebben
Ansvarig utgivare:   Patrick Gladh
Webmaster:   Rickard Strid
Redaktion:   Anita, Sadia, Fadak, Emil, Sofia, David, James, Liana, Wilma, Tahereh, Hanna, Olle, Arieg, Aida, Hedda, Hedda, Zeinab , Torbjörn, Klara