Sommaren för ungdomarna i Angered...


Text & Bild: EK 2 2017-08-25

<span>Tre glada tjejer som precis har börjat i EK1.<br /></span><span style=\

Tre glada tjejer som precis har börjat i EK1.
Fr.v. Nermin, Shayan, KabasNu är sommarlovet slut och angeredsgymnasiets elever är tillbaka från en underbar sommar. Eleverna är utvilade och taggade inför skolåret efter att haft ett fantastiskt sommarlov, men ni undrar säkert vad de har gjort?

En del elever har jobbat och det handlade inte bara om att jobba och tjäna pengar utan det allra viktigaste för dem var att få större kontaktnät och få erfarenhet inom arbetslivet. Det handlade inte om jobb för alla, för en elev hände det något mycket större, jo hon fick uppehållstillstånd. “Det är det bästa som har hänt mig” sa hon. Det är jättestort för henne eftersom hon blev en del av Svenska folket.

Andra har haft annat för sig som att resa. De populäraste resmålen var Turkiet och Grekland.

 

<span id=\
Detta gjorde Angereds-eleverna på sommarlovet.

För de flesta som reste handlade det om att koppla av och komma ifrån sveriges tråkiga väder. Några reste med sin familj och andra med sina vänner men det fanns även vissa som reste ensamma och för dem var syftet att lära känna ett nytt land och nya människor.

En viss andel elever stannade i Sverige och vilade inför skolstarten men även i Sverige fanns det saker att göra, tycker våra elever, som till exempel Gothia cup som är en fotbollsturnering för ungdomar runt om hela världen. Det hände även mycket här i Angered som t.ex Streetgames som bestod av olika sportaktiviteter. Detta var sommaren 2017 för ungdomarna i Angered. Vi önskar alla elever på Angeredsgymnasiet en lärorik start på det nya läsåret.